Razumevanje Petlja nalog

Iako se Petlja sastoji od više delova, koristimo objedinjeni sistem naloga, što znači da vam je jedan nalog dovoljan za prijavljivanje na sve servise (sa domenom .petlja.org).

Nalog treba da pripada jednoj osobi, nemojte praviti školske naloge! Kada su nam potrebne informacije o tome iz koje škole dolazite, one će se prikupljati naknadno. Primer su registracije za srednjoškolska takmičenja na Takprog gde je potrebno da imate Petlja nalog kako bi pristupili stranici, a naknadno se prijavljujete i za odredjenu funkciju (recimo profesor) tako što ostavljate dodatne informacije o vašem nalogu.

Petlja nalog se pravi ovde. Najčešći problem sa kojim se korisnici susreću je nemogućnost prijave jer nalog, odnosno email, nije potvrđen. Nakon što se registrujete, vrlo brzo ćete dobiti email sa linkom na koji morate da kliknete ako bi vaš nalog bio potvrđen i kako bi mogli da se prijavite kasnije. Email ponekad završi u spam folderu pa vas molimo da, ako ne dobijete email, proverite taj folder. Ako ne možete da pronađete email, jedna stvar koju možete da pokušate je resetovanje šifre (ovde). Slično, biće vam poslat novi email sa linkom koji će vas odvesti na stranicu za promenu šifre. Ne morate nužno promeniti šifru (možete upisati istu), ali nakon resetovanja, nalog će biti i potvrđen. Ako i dalje imate problem, možete se obratiti za pomoć komentarom na ovu temu.

2 Likes

Pitanje vezano za srednješkolska takmičenja: osnovci koji su učestvovali u prošlogodišnjem ciklusu takmičenja za SŠ, a sada polaze u srednju školu, kako će menjati podatke (škola, razred)?

Podaci o školi i razredu se daju svake godine ponovo, pri prijavi za ciklus takmičenja. Kada bude bilo vreme za to, biće otvorene prijave i moći ćeš da se prijaviš sa novom školom i razredom.

1 Like

Postovani,zanima me, kada je Okruzno takmicenje za ucenike Osnovnih skola, da li se zna vreme, i mesto gde ce odrzati takmicenje?
Hvala.