Verzija kompajlera/prevodioca

Poštovani,

Da li je u razmatranju da se verzije koje se koriste za pokretanje programa apdejtuju na najnovije?
Naime primetio sam da, bar u jezicima koje pišem, koristite starije verzije, na primer:

  1. Koristite Pyhon 3.6 iako je izašao Python 3.11
  2. Koristite C# 9 baziran na .NET5 iako je izašao C# 10 baziran na .NET6

Ovo drastično utiče na brzinu izvrsavanja koda i uticalo je na rezultate mnogih takmičara na kvalifikacijama uključujući i moje odnosno izbacivalo TLE.
Konkretno za moj izvorni kod sam testirao brzinu izvršavanja u Python 3.11 i u odnosu na Python 3.6 dovoljno je brže da ne prouzrukuje TLE.

2 Likes

Pozdrav,

Slazem se da su kompajleri starijih verzija i planiramo da ih unapredimo u nekom trenutku.
Informacije o trenutnim kompjlerima mozes da nadjes na stranici takmicenja u delu “infromacije”.

Vremenska ogranicenja za zadatke su testirana na tim kompajlerima pa su uzeta u obazir i sporija izvrsavanja i granice postalvjene u skladu sa tim.

U takmicenju postoji deo “testiraj kod” u kome moze da se testira vreme izvrsavanje i memorija koju zauzima tvoje resenje.

Iskreno mi je zao sto si se susreo sa tim problemom i slazem sa sa tobom da treba da unapredimo nase gradere. (mozda vec do sledeceg takmicenja, kako bi se izjednacili sa IOI standardom gradera)

Pozdrav,
Nenad

1 Like

Hvala na odgovoru!

Imam jos jedno pitanje,
iz nekog razloga sekcija testiraj kod radi samo prvog puta kada testiram zadatak, nakon toga prestaje i ne moze se vise testirati ni nakon osvezavanja stranice ili potpune sesije pretrazivaca.

Da li postoji neki drugi nacin da testiram brzinu i memoriju bez rucnog pisanja odnosno dodavanja nepotrebnih linija izvornom kodu?

2 Likes