Телекомов рутер се ресетује када уђем на такмичења

O kom takmičenju se radi?

https://takprog.petlja.org/osnovnaskola/post/329

Poruka:

Током претходна три дана сваки пут када отворим такмичење за шести, седми или осми разред код куће, адсл рутер који сам добио на коришћење од провајдера (телеком или мтс) се ресетује. Проблем се не јавља у школи. Тамо је амрес.

1 Like

Zdravo,

Nisam sasvim siguran u čemu može biti problem i na više uređaja ne uspevam da reprodukujem efekat.

Možda ne bi bilo loše da kontaktirate svog provajdera kako bi vam on možda ponudio bolji odgovor, a svakako nam pišite ako budete imali više informacija kako bismo videli da li je nešto sa čime vam možemo pomoći.

Pozdrav,

David

Хвала пуно! Покушаћу сада отворити једно од такмичења у другом веб браузеру (фајерфоксу) у прозору без архивирања. Ако буде као до сада, рутер се одмах ресетује и после тога, иако лампице на њему сигнализирају да је преговарао о вези, веза више не ради све док не искључим рутер и не укључим поново.

Током претходних дана проблем се прогресивно погоршавао. Веза је раније одлазила и долазила док се такмичим, али je на крају остајала прекинута стално док сам на такмичењима. Тако сам у првих пар дана успео урадити задатке за шести и седми разред, а дефинитивно је блокирало код осмог разреда.

Ако нико други не каже да се срео са истим проблемом, онда можда није до вируса или антивируса код провајдера или код вас, него нешто код мене.

Користим хромијум на лубунту линуксу на два различита рачунара кући и у школи. Немам антивирусну заштиту. У школи нисам уочио проблем. Обично отворим сваки задатак у новом таб-у. Приметио сам да није предвиђено да се тако ради, јер сваки таб памти код програма за све задатке који су у њему откуцани.

Рутер се рестартује стално пар секунди након што успостави везу, све док не одлучим да затворим таб фајерфокса у коме сам отворио такмичење. Не рестартује се када се на такмичење пријавим у текстуалном браузеру lynx. lynx приказује све текстове свих задатака у такмичењу. Антивирус clamtk није нашао претње у фолдерима /bin и /usr/bin.

Пријавио сам проблем мтс-у преко њиховог виртуелног асистента. Одговорио сам на пар штурих питања из којих се не може сазнати шта је проблем док се не прочита овај тред. Поновни покушај контактирања је блокиран док не реше претходно пријављени проблем.

Zdravo,

Hvala na detaljnom odgovoru i izdvojenom vremenu da se pozabaviš ovime.

Pratimo ovaj tred, i javljamo ti ako nam se neko javi sa sličnim problemom ili ako uspemo da nađemo rešenje.

Pozdrav,

David

1 Like

Данас ради. Претпостављам да је нешто поправљено. Не знам детаље. Пре два дана сам такође приметио да рутер сада ради преузимање по уговореној брзини. Можда нешто није било исправно рутирано током претходних пар месеци.

1 Like

Poštovani, moj učenik 6 razreda ne može da pristupi takmičenju