Лозинке се не поклапају

Pitanje ili opis problema

Мој ученик из основне школе код куће, у складу са упутством за ученике млађе од 15 година, покушава са родитељем регистровати налог за родитеља, да би додали ученика као дете тог родитеља. Међутим јавља ми да му се стално појављује грешка да се лозинке не поклапају. Каже да је пробао да лозинку укуца у Ворду и залепи је у два поља за лозинку, али да има исту грешку.

Да ли грешка може бити нешто друго, али да извештај о грешци није одговарајући?

2 Likes

Zdravo,

Roditelj mora prvo da napravi svoj nalog, a zatim da napravi detetu mlađem od 15 godina nalog kroz kontrolni panel.

Neka pogledaju ovde Petlja kako da naprave nalog i kako da onda naprave nalog detetu.

Nisam uspeo da shvatim koje lozinke se ne poklapaju. Moguće je da je učenik dobio poruku o grešci ako je probao da se uloguje sa pogrešnom lozinkom.

U svakom slučaju, neka pogledaju uputstvo, trebalo bi da im reši problem. Ja samsvakako na raspolaganju za dalju podršku, ako bude bilo potrebe.

Srdačan pozdrav

3 Likes

Лазаре, хвала Вам.
Јуче сам ученицима показао на примеру свог налога где могу додати налоге за своју децу. Пробао сам и ја регистровати налог са корисничким именом, адресом и лозинком са којом ми је ученик јавио да је и он са родитељем покушао.
Добио сам поруку о грешци да имејл адреса већ постоји на петљи.
Додао сам три насумична слова на крај корисничког имена у адреси. Нова порука грешке тада је гласила да је та имејл адреса непозната петљи.
Упутио сам ученика да пронађе поруку од петље на адреси gmail.com
Ако не нађе поруку, онда да затражи нову на адреси Petlja
Лозинке које се наводно нису поклапале биле су у обрасцу за регистрацију. Нисам успео добити исту грешку. Претпоставио сам да ученик није довољно сконцентрисан.

Ненад

2 Likes

Zdravo,

Čini mi se da ste dobro pretpostavili da je moguće je da su uspešno napravili nalog, a da onda nisu potvrdili kroz aktivacioni email. To bi objasnilo zašto postoji već email, a oni ne mogu da pristupe.

Bilo kako bilo, ovo uputstvo bi trebalo da reši problem, a, ako ne reši, neka pišu slobodno na lazar.bojicic@petlja.org i rešićemo sve.

Srdačan pozdrav

2 Likes