Тестови

Poštovani, radim od drugog polugodišta programiranje sa 5. i 6. razredom. Pitala bih vas - da li mogu napraviti test za petake? Kod odabira kursa nudi mi samo Python za 6. razred, a volela bih da ispitam malo i petake kako su razumeli? Stigosmo do lekcije Kornjača grafika, i sve pohvale za sada, deca odlično prihvataju programiranje.

Darina

1 Like

Poštovana Darina,

Hvala Vam na pohvalama! Raduje nas kada se naši materijali koriste u učionici. Nažalost, u ovom trenutku nije moguće automatski napraviti test za 5. razred, budući da ne postoji izdvojena zbirka kratkih pitanja, kao što je to slučaj u šestom razredu. Obavestiću Vas čim se takav materijal pojavi.

1 Like

Šteta, moramo sami da kreiramo testove za 5. razred. Naravno, koristiću vaše izvanredne materijale.

Hvala Vam na pohvalama! Jako nam je drago kada nastavnici koriste naše materijale. Iako trenutno ne postoji mehanizam za automatsko generisanje testova za peti razred, u okviru praktikuma postoji širok izbor pitanja pa verujemo da se ona mogu koristiti za proveru znanja. Hvala Vam još jednom što koristite naše materijale.

Poštovani,
Imam pitanje: Hoću da generišem kviz svojim učenicima. Išla sam na: Testovi sa kratkim pitanjima i odgovorima. Napravila sam test i generisala pitanja. Taj test ne mogu da podelim učenicima da rade na računaru već samo kao odštampan test. Kasnije sam u uputstvu videla da to za deo koji sam izabrala može samo u štampanoj formi. Da li ima načina da im generišem da rade test na računaru? I kako učenici pristupaju tom testu?
Hvala!

Poštovana Nadice,

U ovom trenutku nije moguće da se test podeli online sa učenicima, ali to je nešto na čemu radimo u ovom trenutku. Nadamo se da će u narednih nekoliko dana ova mogućnost biti dostupna nastavnicima. U ponedeljak ćemo znati tačno kada ćemo moći da učinimo ovu funkcionalnost dostupnom za nastavu. Trenutno naši programeri rade baš na ovome i očekujemo da će uskoro biti gotovo.

Lazare, jedno jako važno pitanje u ovim uslovima: Učenici idu na UČIONICA i tamo rade zadatke i testove, sa svojim šiframa. Ne vidim gde ja mogu da pratim njihov napredak - kao nastavnica, koja im je napravila naloge? Treba da ih ocenjujem…

Poštovana Darina,

Uskoro će biti omogućeno praćenje učeničkog progresa na kursevima. Trenutno ga još uvek testiramo i kada ga učinimo javnim, nastavnici će moći da isprate šta učenici rade na svojoj kontrolnoj tabil. Za sada, samo učenici mogu da vide svoj progres.