'To vam je nešto u kodu'

Naporavila sam učenicima anonimne naloge preko svog naloga. Žale mi se da im se ne prikazuje opcija “Započnite kviz” kada se uloguju i pristupe preko linka: https://petlja.org/kurs/395/2/1429
Konkretno reč je o učenicima iz grupe DO VII4. Već moraju da se vrate na početnu stranu i postupno dođu do kviza. Naravno, manje veštim učenicima ovo predstavlja problem. Takođe ovaj problem nestaje ako se izloguju. Da li je uopšte predviđeno da korisnici sa ovakvim nalozima koriste net.kabinet s obzirom da se ove aktivnosti i ne beleže i nisu dostupne preko Statistika?
Drugi problem je što sam primetila kada gledam statistiku piše: pitalice: 7 / 14 - zadaci: 0 / 0 - test: 0 / 0, konkretno za lekciju Robot Karel-dodatni zadaci za vežbu u Priručniku za šesti razred. U toj lekciji postoji samo 7 zadataka, tako da mi nije jasno šta je preostala 7 poena.

S obzirom da je u toku onlajn nastava korišćenje sistema za praćenje napretka mi je od velikog značaja.

Ova poruka je automatski generisana sa lokacije: https://petlja.org/cpanel/Statistics#0/9187/101400/125625

Poštovana Mirjana,

Problem je u tome što oni ne pristupaju vašem kabinetu već pristupaju javnom kursu na petlji koji je svima dostupan. Zbog toga ne možete da vidite njihov progres. Tab statistika na svom cpanelu je prilagođen drugom tipu materijala na Petlji (zbirkama algoritamskih zadataka) i ne preporučujem da pomoću njega gleda progres učenika u net kabinetu.

Najbolje će biti da napravite svoj kabinet, dodate učenike iz pomenute grupe u njega, kažete im da se uloguju na petlju i da na naslovnoj strani uđu u kabinet tako što će u gornjem desnom uglu kliknuti na odgovarajući kabinet u meniju “moji kabineti”. Kada nastave sa radom u vašem kabinetu (posmatrajte svoj kabinet kao svoju online učionicu) moći ćete da pratite njihov rad, a oni će moći da vide sve sadržaje nesmetano.

Preporuio bih vam da ovde pogledate kako da napravite kabinet i koje vam on mogućnosti sve pruža Petlja

Srdačan pozdrav

Hvala na objašnjenju.

1 Like