'To vam je nešto u kodu'

Poštovani,
kreirao sam anonimne naloge, aktivirao ih i napravio kabinet za grupu sa anonimnim
nalozima. Međutim, kada pokušam sa nekim anonimnim nalogom pristupiti kabinetu,
ne uspevam. Možda sam nešto propustio u uputstvu. Koliko sam shvatio, za anonimne
naloge je dovoljno samo da grupu uključim u kabinet, a u učenici bi trebalo preko
kontrolne table u obaveštenjima da prihvate učešće u kabinetu (nije potrebno da im šaljem
linkove za pridruživanje). Ali nakon što se ulogujem sa nekim anonimnim nalogom,
kontrolna tabla uopšte nije vidljiva.
Ovaj problem ne postoji sa nalozima koje su učenici sami kreirali.

Ova poruka je automatski generisana sa lokacije: https://petlja.org/cpanel/Courses

Poštovani Vladimire,

Anonimni nalozi nemaju pristup kontrolnoj tabli i zbog toga ne možete pristupiti kontrolnoj tabli kada se ulogjete sa nalozima koje ste napravili.
Međutim, anonimni nalozi koje dodate u kabinet ne moraju uopšte da prihvate pristup. Ako ste ih ispravno dodali u kabinet, trebalo bi da mogu da pristupe čim se uloguju (na naslovnoj strani, gore desno će imati dugme koje vodi ka kabinetu).

Ako, kada se ulogujete sa anonimnim nalogom koji priapda nekoj grupi i dodat je u kabint, ne vidite na naslovnoj strani petlje gore desno dugme koje vodi ka odgovarajućem kabinetu, to verovatno znači da je negde nastala greška prilikom dodavanja grupe kabinetu/pravljenja kabineta. Ako sada pričamo o ovim nalozima SG_5, SG_6… Vidim da oni postoje u grupi koju ste napravili, ali da nisu dodati ni u jedan kabinet. Preporučio bih vam da pokušate ponovo. Idite na stranicu https://petlja.org/cpanel/Groups, odaberite odgovarajuću grupu, kliknite na “Detaljnije” i gore levo ćete videti dugme koje kaže “napravite kurs za grupu”. Napravite kabinet pomoću tog dugmeta i, pri sledećem logovanju, članovi grupe bi trebalo da budu dodati u kabinet i, ako su anonimni nalozi, moći će odmah da mu pristupe.

Srdačan pozdrav,
Lazar