'To vam je nešto u kodu'

Poštovani,

da li je na Petlji uklonjena opcija da korisnik može promenti svoje korisničko ime?
Nastavnicima, gde i ja spadam, je veoma otežano da prate rad učenika ponaosob ako ne postoji mogućnost da nalog ima učeničko ime ili da barem može biti šifriran tako da se može povezati sa nekim učenikom, na primer, OSRDKG_V2_01 za učenički nalog učenika koji ide u OS Radoje Domanovic u Kragujevcu u V2 i broj 1 je u dnevniku.
Ovako, sa ovim skoro pa random korisničkim imenima, praćenje velikog broja učenika je veoma teško. Ja ih imam preko 500 i skoro je nemoguće.
Pozdrav,
Miloš

Ova poruka je automatski generisana sa lokacije: https://www.petlja.org/sr-Latn-RS/cpanel/Groups

Zdravo, u skladu sa zakonom o zaštiti podataka o ličnosti uvedeno je ograničenje da se imena učeničkih naloga ne mogu menjati. Ono što možete da uradite jeste da zamolite roditelje učenika da im naprave naloge po ovom uputstvu i onda ih dodate u grupu za praćenje statistike.

Izmena: Takođe, jedna od opcija je da mi kažete sa kojim su prefiksom napravljeni učenički nalozi koje biste želeli da preimenujete i moći ću da im postavim sufikse na _01, _02, itd. umesto nasumičnih brojeva.

Poštovani Luka,
prvo da Vam se zahvalim za izuzetno brz odgovor (to nisam do sada doživeo ni od jedne korisničke podrške). :slight_smile:
Elem, pošto roditelji već negoduju zbog obaveza da otvaraju naloge na svim mogućim aplikacijama i servisima (posledica neorganizovanosti Ministarstva i nepostojanja jedinstvenog stava u prosveti) ne bih išao na opciju da to prepustim njima (realno, ima mnogo informatički nepismenih među roditeljima).
Šaljem Vam prefikse učeničkih naloga u grupama koje sam napravio:
OSRDKG_V1
OSRDKG_V2
OSRDKG_V3
OSRDKG_V4
OSRDKG_V5
.
OSRDKG_VI1
OSRDKG_VI2
OSRDKG_VI3
OSRDKG_VI4
OSRDKG_VI5
.
OSRDKG_VII1
OSRDKG_VII2
OSRDKG_VII3
OSRDKG_VII4
OSRDKG_VII5
.
OSRDKG_VIII1
OSRDKG_VIII2
OSRDKG_VIII3
OSRDKG_VIII4
OSRDKG_VIII5

Ovo su inače grupe koje realizujem sa još dve koleginice, pa Vas one neće gnjaviti po tom pitanju sigurno.
Obećavam da Vam, ako se budemo upoznali na nekim obukama u Beogradu, kupujem čokoladu ili vodim na pivo. Po Vašem izboru. :slight_smile:

Srdačan pozdrav,
Miloš Milosavljević
OŠ “Radoje Domanović”
Kragujevac

Ova poruka je automatski generisana sa lokacije: https://petlja.org/cpanel/Accounts

(Prebacio sam novi post u odgovor na postojeću temu.) Trebalo bi da su svi nalozi sa tim prefiksima sada preimenovani da imaju sufikse _01, _02, …, _30, da li su im sada imena učeničkih naloga u redu?

Poštovani Luka,
sve je urađeno odlično.
Hvala Vam puno.
Pozdrav iz Kragujevca!

Ova poruka je automatski generisana sa lokacije: https://petlja.org/cpanel/Accounts