Takmičenja za osnovce

Opštinsko takmičenje 2021. za osnovce

Poštovani,
Još uvek nemamo informacije o održavanju opštinskog takmičenja iz informatike za osnovce. U kalendaru takmičenja stoji da će biti održano preko Petlje, najkasnije do kraja februara, a da će biti najavljeno najmanje 14 dana pre održavanja. Rokovi su prošli, a obaveštenja još uvek nema, pa Vas molim za bilo kakvu informaciju. Kada, da li po krugovima, koliko krugova isl.

Mirjana

5 Likes

Poštovani kako da se prijavimo na takmičenje iz informatike za osnovce

Poštovani,

Upravo je izašlo obaveštenje https://takprog.petlja.org/osnovnaskola/posts/29

Srdačan pozdrav

1 Like

Prema uputstvu takmičenje za osnovce biće održano online preko sajta petlja. Da li sam dobro razumeo? Pošto je naša škola izabrana kao domaćin opštinskog takmičenja za 27.2.2021… Da li škola ima neke obaveze kao izabrani domaćin takmičenja? Ivan

Mislim da će vam najbolje odgovoriti @atanasov

1 Like

Uredu

Већ смо одговорили путем е-маил за питање за исто подручје,
али ево поновљеног одговора.

Према Календару који је објавио ДМС на почетку школске 2020/21 и према
Клаендару који
је обајвило МПН у јануар 2021, одржавају се Квалификације, а потом
Окружно такмичење тек 14.03.2021.

Видимо да су се регистровале и колеге и ученици из Вашег округа.

С поштовањем,
Комисија за такмичење из рачунарства

1 Like

Postovani,

pogresno sam shvatio da roditelj mora da popuni registraciju umesto ucenika pa sam registrovao svog sina preko svog naloga. Nalog je bio odobren. Kada sam shvatio sta sam uradio ja sam ponistio prijavu ali sa naloga sina ne mogu da se prijavim jer dobijam upozorenje “vec ste registrovani, status nerešen”

Poštovani Nebojša,

Ne brinite ništa, vidim među registracijama registraciju sa naloga alexam


Treba obavestiti nastavnika samo da odobri registraciju i sa tog naloga će vaš sin moći da pristupi takmičenju.

Srdačan pozdrav,
Lazar

Hvala na odgovoru,

nastavnik kaze da se on jos nije prijavio da moze da odobrava i da ne zna ko je prosli put odobrio (to sto sam ja ponistio). Da li postoji neka druga mogucnost da se odobri registracija naloga alexam?

Koliko je meni poznato ne. Moraće nastavnik da odobri registraciju. Prošla je poništena, a ova sada je nerešena tako da mi izglead da sve radi kako treba.

Ako postoji problem sa odobravanjem registracije možete pisati na takmicenjeinf@gmail.com . To je zvanični mail takmičarske komisije i sa njima možete videti da li postoji neki alternativni način za odobravanje registracije.

Srdačan pozdrav

Poštovani,
Da li učenici mogu da se registruju sa nalogom koji im je dodelio nastavnik ili moraju da prave nov nalog ?

Poštovani,

Mislim da je najbolje da naprave sopstvene naloge sa kojima će se registrovati za takmičenje.

Srdačan pozdrav

Poštovani,
U uputstvu za nastavnike piše: “Kvalifikacije za Okružno takmičenje za učenike će se održati 5.3.2021. od 16h do 21h i 7.3.2021. od 16h do 21h.”. A u tekstu najave kvalifikacije "Квалификације ће бити одржане онлајн, на сајтуhttps://arena.petlja.org, у две рунде:прва рунда: 5. 3. 2021.друга рунда: 7. 3. 2021. У свакој рунди ученици ће моћи да раде задатке између 16ч и 21ч…

Pošto od ove godine predajem informatiku i računarstvo, pa sam nov u svemu ovome, interesuje me da li to znači da učenici rešavaju zadatke u oba termina? Ili ako su rešavali u petak ne moraju u nedelju i obratno?

Izvinjavam se unapred ako je pitanje “glupo”.

Поштовани професоре,
не постоје глупа питања. Свако питање постављено на време је паметно питање :slight_smile:

У тексту најаве је дат и одговор на Вашу недоумицу: “Коначан резултат ученика на квалификацијама једнак је максималном броју поена освојених на свим рундама. Ако ученик учествује на тачно једној рунди, коначан резултат ученика на квалификацијама једнак је броју поена на тој рунди.”

С поштовањем,
Комисија за такмичење из рачунарства

1 Like

Postovani,

mi nikako necemo uspeti da se registrujemo. Nastavnik kaze da je odobrio prijavu, prijava stoji da nije odobrena za username alexam, iz komisije nam kazu da vidimo sa nastavnikom a nastavnik ne odgovara na mail… A dodatni problem koji ne znam da li ima veze sa ovim problemom: Nekadasnji username mu je bio alexa koji ste vi disableovali jer ima manje od 15 godina pa je otvorio novi alexam. Niko ne moze da se seti da li mu je alexam sa istom mail adresom kao sto je bio i alexa, ali on moze da se loguje sa kombinacijom alexam/password ali ne moze sa mail_adresom_za_koju_mislimo_da_je_prijavljen/password. Nastavnik je trazio samo mail adresu i rekao da je odobrio prijavu ali status prijave jos nije resen.
Da li to znaci da on sutra i u nedelju nece moci da ide na kvalifikacije a samim tim ni da se plasira dalje?

Poštovani Nebojša,

Ako negde grešim, @atanasov će me ispraviti, ali stvari vidim ovako.

  1. Prvo i najvažnije, mislim da se sigurno neće desiti da izgubite mogućnost učešća na kvalifikacijama zbog neodobrene registracije. Koliko je meni poznato, takmičari se na kvalifikacijama mogu takmičiti i sa neodobrenom registracijom (za kasnije krugove takmičenja mislim da to nije slučaj), jedino njihovi rezultati neće moći da budu objavljeni pod njihovim imenom i prezimenom. E sad, pošto nije dobra praksa takmičiti se neregistrovan, hajde da vidimo šta može da se uradi.
  2. Registracija je u sistemu dobra tako da nastavnik treba da je pogleda i odobri. Vidim da se nastavnik registrovao uspešno i trebalo bi da može da vidi Aleksinu registraciju. Ako ne može da je vidi, neka piše meni na mail, lazar.bojicic@petlja.org i videćemo kako to da sredimo.
  3. Ako nikako ne možete sa nastavnikom stupiti u kontakt., pišite na zvanični mail državne komisije za takmičenja osnovnih škola Društva matematičara Srbije, takmicenjeinf@gmail.com, obrazložite situaciju i pošaljite potpisanu Izjavu da pristajete da DMS za potrebe takmičenje koristi podatke vašeg sina https://takprog.petlja.org/resources/site/osnovnaskola/Izjava_ZastitaPodataka.pdf
    i možda će neko iz komisije moći da odobri registraciju.

Mislim da je najgore što može da se desi je da se sutra i u nedelju Aleksa takmiči neregistrovan, a da mu, u međuvremenu, do sledećeg nivoa takmičenja nastavnik potvrdi registraciju.

Unapred se izvinjavam ako sam dao neku nekorektnu informaciju i, ponovo, nadam se da će me @atanasov negde ispraviti.

Srdačan pozdrav,
Lazar

  1. Hvala to me je interesivalo, da li moze da ucestvuje sa neodobrenom registracijom, ako moze to je extra
  2. i 3. Ne mozemo da stupimo sa nastavnikom i kontakt do sutra. Pisao sam drzavnoj komisiji a oni su mi odgovorili da treba “samo” jos nastavanik da odobri registraciju, nego to “samo” moze da potraje neki dan. Potpisana izjava je vec kod nastavnika, on misli da je uspesno odobrio ovu registraciju

U svakom slucaju hvala na odgovoru, najvaznije je pod tackom jedan da moze da ucestvuje na kvalifikacijama pa registracija naknadno da se odobri

Puno hvala

Poštovani Nebojša,

Ne brinite ništa, ovo su sve rešivi problemi. Koliko sam ja do sada uspeo da primetim, komisija je jako blagonaklona i uviđavna kada su u pitanju problemi takmičara, tako da mislim da će na svaki moguć način izaći takmičarima u susret.

Znam da je prošle godine bilo učenika koji su se takmičili bez registracije na kvalifikacijama, a kasnije su im registracije odobrene, tako da mislim da je ista stvar i ove godine. Stojim vam na raspolaganju za sva pitanja.

Srdačan pozdrav

POštovani,
kako da dobijem šifru neophodnu za registraciju nastavnika?
Hvala!