SIO 2013 osnovne skole, pitanje u vezi zadatka Karte

Poštovani,
kao stalni korisnik platforme Bubblebee, želeo bih da vam postavim pitanje u vezi zadatka Karte(Link ću postaviti ispod). Radeći zadatak pokušavao sam da problem postavim rekurzivno, što mi je pošlo za rukom. Bez obizira na vremensko ograničenje koje probijam na većini test primera, mislim da moj kod daje tačne izlaze koji se ipak ne podudaraju sa vašim(Mislim da problem za neke test primere ima više rešenja, a grader priznaje samo ono koje se poklapa sa izlazom za taj test primer na zvaničnom rešenju).Da li je moj kod netačan ili grader priznaje samo jedno moguće rešenje?
Ovo pitanje nisam postavio samo zbog pripreme, već i da se osiguram da se ovako nešto ne može očekivati na SIO ove godine.

Srdačan pozdrav, Veljko


Molim @atanasov (ispred komisije za takmicenja osnovaca) ili @odule (koji je postavio ovaj zadatak) da pomognu, ako mogu.

Dragi svi,
zadatak ima vise tacnih resenja. Nije dovoljna samo komanda FC pod Windows-om ili diff (pod Linux-om)
da bi se izvrsila validacija resenja.
Mogu da upload-ujem nas checker koji za svako takmicarsko resenje proverava da li je tacno,
ali koliko znam petlja.org u ovom trenutku ne podrzava custom checker

Srdacan pozdrav,
@atanasov

@atanasov ovaj zadatak ide kroz stari BubbleBee CMS tako da bismo mogli da ubacimo custom checker. No, mozda bude potrebe da se checker malo prilagodi za sistem. Voleli bismo da imamo i source tog checker-a, da bismo kasnije ako dodje do nekih promena na sistemu to lakse sredili. @zmajcek sta kazes za ovo?

@teo @atanasov bilo bi dobro da dobijemo kod checkere, ja ću ga iskompajlirati i ubaciti

1 Like

@teo, Da li grader za ovaj zadatak radi na novom bubblebee-u?
Vratio sam se na ovaj zadatak posle skoro godinu dana da popravim resenje O(2^n), i smislio sam linearno. Testirao sam rucno test primerima sa dms-a i video da moj program za neke test primere vraca resenje za koje mislim da je tacno, ali se ne poklapa sa izlazom iz test primera. Na graderu bez obzira na to imam 0 poena.

@veljkot verujem da nismo sredili ovaj problem sa checker-ima na ovom zadatku. @zmajcek kada ocekujes da cemo imati sredjene custom checker-e u sistemu?

@veljkot izvini zbog ovakvih problema, radimo na tome da ovakve stvari, za koje znamo da frustriraju korisnike popravimo.

Hvala Vam najlepše, @teo, pozdrav!

1 Like

@teo @veljkot Pogledam konkretan zadatak. Negde smo vec ubacili

1 Like

Poslali smo checker 24.05.2017. Proverite. Srdacan pozdrav svima, Jelena Hadzi-Puric