Registracija takmičara 2022

  1. Na mojoj prošlogodišnjoj nastavničkoj registraciji na Takprog, pojavili su se zahtevi za odobrenje nekih takmičara iz drugih gradova. Dok ovo pišem, pristižu i dalje. O čemu se radi? Molim Vas da proverite.

  2. Da li je potrebno ponoviti registraciju nastavnika svake godine ponovo ili je važeća ona od prošle godine? Nisam dobila nikakav meajl sa uputstvom.

1 Like

Takođe ista situacija je kod mene. Svojim učenicima sam odobrila, a ostalim odbila, nadam se da nisam pogrešila.
Ukoliko jesam pomozite kako da ispravim.
Srdačan pozdrav.

Поштовани,
и код мене је иста ситуација. А била је и прошле године до пред окружно такмичење када је то уклоњено.
Искористио бих прилику и да поставим питање - да ли ментор ученицима може бити наставник из друге школе, тј. наставник који не ради у школи коју похађају ученици такмичари?

Хвала Вам што сте указали на овај проблем. Проверићемо са колегама који одржавају сајт за регистрацију шта је у питању и покушаћемо да што пре решимо овај проблем. Молимо вас да у међувремену одобравате своје ученике, а остале да не одбијате, него да их просто игноришете. Хвала!
Комисија за такмичења

1 Like

Ментор може бити било која особа коју ученик пријави.

Поштовани,

овај проблем је решен и сада ми се не појављују ђаци из других градова и општина, али сад не могу да видим ни све своје ђаке из Пријепоља, а некима од њих треба да одобрим регистрацију.

С поштовањем,
Мирољуб Бјелић, Пријепоље

Poštovani Miroljube,

Drago mi je da je ovaj problem rešen. Vidim da smo ga ipak previše rešili :smiley: Šalu na stranu, pre svega, izvinite što se suočavate sa ovim problemom i ne brinte, učenici će moći da se takmiče iako im je status nerešen, tako da nismo u problemu da će im mogućnost da se takmiče biti ugrožena.

Čini mi se da je problem u tome što ste se registrovali samo za školu Milosav Stiković, a imate učenike iz više škola. U principu, za svaku školu bi trebalo napraviti posebnu registraciju i mislim da ćete moći da vidite sve učenike. Ako se ne varam, sada bi trebalo da vidite samo učenike iz škole Milosav Stiković (među odobrenima). Napravite registraciju za svaku školu posebno i trebalo bi da vam se pojave i ostali učenici.

Добро. Хвала Вам.

1 Like

Поштовани Лазаре,

Имам једну молбу. Опростите што вас смарам, јер је вероватно ову молбу требало послати комисији, али ми је некако најлакше Вас да молим, с обзиром да комисија има пуне руке посла, а Ви сте увек расположени за помоћ.
Моја ученица, Ина Софтић (6. разред, корисничко име - inas), тврди да је тачно урадила задатак “Гориво”, али да је у претпоследњем реду програмског кода заборавила да избрише три излазне наредбе (cout<<p11<<endl<<p22<<endl<<p33<<endl;), које је користила за контролу исправности програма, па је самим тим и излаз испао нетачан, иако се у следећем, последњем, реду налази исправно урађена излазна величина (cout<<gu;).
Срамота ме је што се ово исто десило пролетос са мојом другом ученицом, на државном такмичењу, и комисија је тада уважила моју молбу. Наравно, Ина је знала за овај случај, јер је и она била учесник Државног такмичења, али ето погрешила је, и сад ме моли да ја молим комисију да погледа њен програмски код.
Ако сматрате, да ово није сувише дрско са наше стране, Ви пренесите ово комисији за прегледање, па они како одлуче.
Опростите и хвала.

С поштовањем,
Мирољуб Бјелић, Пријепоље

Dragi Miroljube,

Pre svega, ne smarate uopšte. Čak me dosta raduje da sam prepoznat kao neko ko je uvek raspoložen za pomoć :slight_smile:

Dodatno, ne mislim da je stvar drska niti specijalno problematična - ovo vidim prosto kao žalbu, što je svakako deo takmičarskog procesa. Međutim, ja ipak nisam dobra adresa za ovakvu molbu pošto je program takmičeja i pregledanje zadataka zadatak komisije, a Petlja (i ja kao deo tima Petlje) je tu da pruži tehničku podršku održavanju takmičenja.

Najviše što mogu da uradim je da vas uputim na adresu takprog.os@gmail.com, zvaničnu adresu državne komisije DMS-a za takmičenja iz informatike u osnovnim školama i da njima skrenem pažnju da pbace pogled na ovaj post tako što ću ih pomenti ovde @Komisija_OS.

Žao mi je što nisam bio više od pomoći, ali (sa dobrim razlogom) nemam nikakva ovlašćenja kada su u pitanju zadaci.

Srdačan pozdrav

Хвала.

1 Like
Поштовани Мирољубе,

У питању је грешка у формату исписа. С обзиром на то да је ово тек први круг квалификација, а да на квалификацијама има довољно времена да се пажљиво истестира решење и провери формат исписа на тест-примерима датим у тексту задатка, жалба овај пут неће бити усвојена. Ученици може бити сатисфикација то што је суштински урадила овај задатак тачно.

Срдачан поздрав,
Организациони одбор за ОШ
ДМС

1 Like

Добро. Хвала.

Поштовани Лазаре,
одлучио сам да Вас послушам и направим налоге и за друге две школе, чијим ђацима сам ментор, али сам запео код шифре коју треба да унесем.
“Šifra za registraciju nije šifra vašeg nalog, već šifra iz uputstva za prijavu koje je poslato na adresu škole.”
Давно сам направио налог за своју школу (ОШ “Милосав Стиковић”), па се не сећам те шифре. Треба ми помоћ.

Dragi Miroljube,

To bi trebalo da bude šifra koja je stigla ove sezone na mejl škole. Ako nije stigla ili je ne možete naći, pošaljite mi mejl na lazar.bojicic@petlja.org pa ću vam poslati dokument koji je trebalo da stigne na adresu škole.

Srdačan pozdrav

Поштовани,
Ученик из школе у којој сам наставник има проблем са приступом такмичењу иако сам му регистрацију одобрио као ментор. Његово корисничко име је MatejGocic. Молим вас за помоћ

Poštovani Saša,

Trebalo bi da sada vidi takmičenje na arena.petlja.org.

Srdačan pozdrav,
Lazar

Хвала најлепше!

1 Like