Raspodela nagrada na Republičkom takmičenju za osnovce

O kom takmičenju se radi?

Republičko takmičenje za učenike osnovnih škola

Poruka:

Imam jedno pitanje u vezi raspodele nagrada na Republičkom takmičenju za učenike 6. razreda. Po članu 9.1 iz Pravilnika, “Pohvale dobijaju takmičari koji nisu dobili nagrade, a rangirani su prvih 50% učesnika takmičenja”. Trenutno, od 64 učesnika, čak trideset dvoje deli 26. poziciju sa osvojenih 100 bodova, što je opet rezultat krajnje neprimerenih zadataka (izuzev prvog), pa me zanima da li će svi dobiti pohvalu uprkos tome što ih ima trideset dvoje?

2 Likes

Zdravo Uroše,

Ako ti kolege iz Komisije takmičenja ne odgovore ovde, piši im na takprog.os@gmail.com, tako češ najpre dobiti ovu informaciju.

Srdačan pozdrav,

David

1 Like

Zdravo, hvala na odgovoru. Pretpostavljam da će konačni rezultati izaći sutra, pošto je to krajnji rok za objavljivanje, pa ću sačekati još malo. Pozdrav!

2 Likes

Nema na čemu, slobodno nam piši opet ako ti nekako možemo pomoći.

Pozdrav,

David

1 Like

Vidim da su objavljeni konačni rezultati, ali mislim da je ovom raspodelom pohvala prekršen Pravilnik. Poslao sam prigovor Komisiji. Pozdrav!

2 Likes

Prema učenicima 6tog razreda su ove godine i što se tiče prolaska na SIO bili strožiji. Prošle godine je prošlo 10 šestaka, 13 sedmaka i 20 osmaka, a ove 6 šestaka, 15 sedmaka i 28 osmaka.
Da bi se ovakav odnos postigao morali su sedmacima i osmacima više da spuste granice za prolazak.

1 Like

U sedmom razredu su davali pohvale sa osvojenih 20 bodova! I to iako je prelazilo 50% po rang listi.

1 Like

odakle vam te informacije hahahahhah

Sa rang liste.

kakav skandal!

1 Like

ne znam da li gledamo razlicite rang liste ali proslo je 15 sedmaka i 31 osmak, svakako nevazno