Probno SIO takmičenje, 6. februar 2022

Zdravo svima,

uoči projekta Zlatna Groznica u Matematičkoj gimnaziji, ove nedelje (6. februara) u 8:45 održaćemo probni dan Srpske Informatičke Olimpijade (za srednje škole). Radiće se pet sati (kao i Olimpijada) i sastojaće se od 3 zadatka koje ja izaberem sa nekih starijih inostranih takmičenja (koje verovatno niste do sad videli). Cilj je da težina i izgled budu slični našoj Olimpijadi.

Svi koji se spremaju za SIO dobrodošli su da učestvuju online, kako bismo dobili što jasniju sliku kako kome ide i kako biste videli na čemu još morate da radite, a i sjajno je steći dodatno iskustvo takmičenja pod stresom.

Kako biste učestvovali, potrebno je učlaniti se na moju grupu za probna takmičenja na Codeforces, na kojoj će se pojaviti i ovo probno takmičenje u nekom trenutku do nedelje.

Rezultati i rešenja biće objavljeni u istoj grupi najkasnije nedelju dana nakon takmičenja. Zbog korektnosti rezultata, molim vas da se ponašate kao što biste se ponašali i na Olimpijadi.

Nadam se da vam se sviđa ideja i da ćete učestvovati u što većem broju. Srećno!

2 Likes

Zdravo,

sutra (subota, 26.2) u 8.30h održaće se drugi dan probnog SIO, sa novim zadacima, na istom linku. Dobrodošli su i oni koji nisu učestvovali na prvom danu. Kako biste učestvovali, morate se priključiti grupi na Codeforces.