Problemi sa takmičarskim okruženjem u Firefoxu

Koristim Firefox dev edition (59.0b1) na Ubuntu 17.10, i kad god uđem u neko takmičenje na Areni stranica “zabode”, tj. ništa se ne dešava, a reaguje nikako ili veoma sporo; za to vreme je CPU usage na 100% za taj proces. Ovako izgleda console:


U prošlom krugu kvalifikacija nisam imao ovakav problem.

Regularna verzija Firefoxa (57.0.4, default na Ubuntu repo-ima) je upotrebljiva, ali se fontovi za naslove ne učitavaju, konkretno sam primetio za <h1> i <h4> tagove, a u <h2> fale razmaci (<h3> radi normalno), što naravno nije toliki problem ali bi bilo lepo da se sve prikazuje normalno.

Kao sto kazes, koristis Firefox DEV edition. Mozda zelis da koristis to ako se bavis nekim web razvojem, ali dev verzije su cesto nestabilne.

S obzirom da stabilni Firefox radi, necemo ulaziti u detalje ovog problema. :slight_smile:
Pogledacemo zasto se tagovi ne formatiraju lepo.

Naravno, hteo sam da prijavim to čisto iz razloga što nisam naišao na nikakvu sličnu prijavu greške na bugzilli ili sl, a pošto će dev 59 pre ili kasnije da postane stable (“dev” je baziran na beta kodu).

Poslednjih par verzija (56, 57) na Ubuntuu su imale problema sa fontovima i generalno i uglavnom je uzrok bio content sandboxing (https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1412090, stoga sam i prešao na dev kao default), ali na Areni postoji čak i kada je sandbox level 1 (ili 0). Za <h3> se koristi Ubuntu font, pretpostavljam da je to razlog što se jedini lepo učitava. Sve u svemu, hvala na odgovoru (i srećno :slight_smile: ). Ako treba još neki feedback tu sam.

1 Like