O kom takmičenju se radi?
Svako takmičenje, konkretno prethodno takmičenje iz drugog kruga kvalifikacija
Poruka:
Pozdrav. Imam problem što se tiče inputa kod vašeg testiranja ‘‘Test primera’’.
Problem je u tome što ja pišem kod u C# i kada se u isti red smesti više brojeva koje treba da svrstam u neki niz, ja nemam (barem ja do sada nisam pronašao drugi način) rešenje da to uradim sem da to najpre skladištim u string, pa nakon toga da napravim array koristeći metodu string.Split(’ '). Dakle, svaka praznina u ‘‘Test primerima’’ govori mom programu da treba da podeli taj string na tom delu.
E sada, problem nastaje u tome što forma test primera nije kod svakog ista. To jest, postoje dva slučaja:
- Zadnji karakter bude broj, pri pokretanju mog programa ne desi se nikakva greška
- Zadnji karakter bude razmak (a broj se nalazi na predzadnjem mestu), pa zbog toga moj program izbaci grešku:
System.FormatException: Input string was not in a correct format.
Ova greška je nastala jer je moj program prepoznao prazninu (’ '), pokušao da splituje string, međutim, to nije bilo moguće jer u ostatak stringa nije moglo ništa da se skladišti.
Postoji li mogućnost da se u test primerima koristi samo prvi slučaj, a ne nasumično, jer to izaziva zbrku u mom programu. Hvala!