Problem sa zadatkom

Poštovani, kada učenici rešavaju primere iz lekcija, pored zadataka postoje primeri i rešenja. Kada učenici iste pregledaju, statistika beleži urađen zadatak na koji se primer odnosi. To znači da učenik ne mora da uradi zadatak a sistem će registrovati kao da jeste. OVO U POTPUNOSTI OBESMIŠLJAVA RAD NA PORTALU I DECI DAJE VRLO LOŠ PRIMER !!! ISKRENO SE NADAM DA OVAKVA MOGUĆNOST NIJE OSTAVLJENA NAMERNO !

Srdačan pozdrav !
Zoran Marinković, nastavnik Informatike, OS “Milena Pavlović Barili”, Palilula, Beograd

Ova poruka je automatski generisana sa lokacije: https://petlja.org/cpanel/Statistics#0/5609/101400/125235

Poštovani Zorane,

Mnogo bi mi pomoglo kada biste mi napisali na koji se tačno materijal odnosi Vaša primedba. Svakako ćemo pogledati o čemu je reč.

Nisam najbolje uspeo da razumem o čemu se radi. Da li se učenicima na njihovoj kontrolnoj tabli pojavljuje da je nešto rešeno ako su samo kliknuli na dugme prikaži rešenje? Da li se Vama kao nastavniku na kontrolnoj tabli prikazuje da je učenik rešio zadatak ako je kliknuo na prikaži rešenje?

Srdačan pozdrav,
Lazar

Poštovani Lazare,

Priručnik za sedmi razred Pygame, čas 4, primer Mačka - Utvrdi svoje znanje o simetričnom preslikavanju tačaka.

Učenik je uradio 12 zadataka od ukupnog broja i došao do ovog primera, što ja vidim na nastavničkom računaru, prateći njegov rad na statistici. Odlazim do njegovog računara, pokrećem urađen primer ovog zadatka, kopiram kod rešenja u prostor za rešavnje zadatka iznad, pokrećem primer i vraćam se za nastavnički rčunar, proveravam statistiku za tog učenika, statistika je sada registrovala 14 urađenih zadataka, dakle +2 iako je rešavan samo jedan zadatak.
Mislim da se ovo događa sa svim gotovim rešenjima zadataka u Python-u i Pygame-u.
Potrebno je: Onemogućiti registrovanje gotovih primera kao uradjenih, od strane statistike i onemogućiti kopiranje koda tih primera.
Nadam se, da ce Vam ovo pomoći.

Srdačan pozdrav !
Zoran

2 Likes