Problem sa tastaturom Pygame

Prilikom editovanja programa Pygame u interaktivnom priručniku i ponovnog pokretanja sa “Pokreni program” u slučaju greške tastatura postaje neaktivna?

Poštovani ,

Ne uspevamo da reprodukujemo problem. U kom tačno trenutku tastatura postane neaktivna. Da li biste mogli da nam pošaljete link ka stranici na kojoj se to dešava i error koji vam se javlja? Takođe, da li tastatura u potpunosti postane neaktivna (ne možete ništa da koristite ni da izađete iz modalnog prozora i sl.) ili samo neki tasteri ne rade?

https://petlja.org/biblioteka/r/lekcije/pygame-prirucnik/crtanje-crtanjestruktura

Npr. u kodnoj liniji br 14. obrišem bilo koje slovo u npr. “white”, namerno napravljena greška i pokrenem program. Naravno program prijavi grešku. Mogu da postavim kursor u tu reč da bih ispravio ali tada tastatura ne reaguje. Inače za ostalo tastatura radi.

Greška se dešava jer stranica misli da se JavaScript verzija pygame-a i dalje pokreće.

Malo tehničko rešenje, ali kada mi se desi greška i više ne mogu da kucam u kutiju s kodom ja otvorim JavaScript konzolu (CTRL+Shift+J na Chrome-u i Firefox-u), unesem PygameLib.running = false;, pokrenem i unos teksta u kutiju ponovo radi.

U suštini, bag se dešava jer ovaj deo Petljinog koda nije isti kao ovaj, i popravka je veoma laka ali nisam siguran koliko Petlja dopušta sugestije izmena u njihovom kodu od strane korisnika van Petljinog tima.

Izmena: Inicijalno je linija koja uzrokuje grešku sklonjena 24. decembra (jer je bila pomerena na drugo mesto sa kog je kasnije (6. februara) bila iskomentarisana iz nepoznatih razloga. Pretpostavljam da je greška od tad).

2 Likes

Problem je sada resen.
Hvala Luka. :slight_smile:

Sve radi. Deca su bila malo nervozna. :blush: Puno hvala.