Problem automatskog testiranja

Ja sam ostvario 0 poena, zato sto sam napisao int(input(‘unesi [broj ili cifru sta je bilo]:’))
A ako stavim int(input()),
onda imam 100 poena na zadatku.
Da li molim Vas mozete da proverite moja resenja Vi, a ne robot? Hvala unapred.

Zdravo Davide,

Ako smatraš da si oštećen na takmičenju sistemom automatskog testiranja, preporučio bih ti da pišeš mejl državnoj komisiji za takmičenja iz informatike osnovnih škola Društva matematičara Srbije, koje i organizuje takmičenje. Njihova adresa ja takprog.os@gmail.com. Siguran sam da će oni odgovoriti na sve žalbe upućene na urađene zadatke i da će, kako ti kažeš, čovek pogledati tvoje kodove, a zatim odlučiti da li mogu da ti dodele poene.

Srdačan pozdrav

Pisao sam ali prosto ne zele da pogledaju oni, i ako mogu.

Zdravo Davide,

Kao što rekoh, Petlja ovde ne može da ti pomogne, mi pružamo tehničku podršku takmičenju, a organizator je Društvo matematičara Srbije, gde je za takmičenje zadužena takmičarska komisija za osnovne škole.

Međutim, ako će ti nešto značiti, mogu ti dati svoj pogled na celu stvar i nadam se da će ti pomoći da razumeš celu stvar, napreduješ na daljim takmičenjima, a i da ćeš se osećati bolje :slight_smile:

Prvo, deo koji verovatno ne želiš da čuješ - Ako komisija nije uvažila tvoju žalbu, siguran sam da to nije zato što ne žele da pogeldaju kod već zato što, prema načinu bodovanja jedinstvenom za sve takmičare, ne tolerišu drugačije formatiran ulaz i izlaz. U svakom zadatku je vrlo precizno definisan format ulaza i, ako se ne ispoštuje, zadatak se smatra netačnim. Ovo je definisano i pravilnikom za takmičenja, član 8.4, koji možeš pronaći na sajtu Društva Matematičara Srbije https://dms.rs/wp-content/uploads/2019/11/Pravilnik-2019.pdf

Posmatraj to ovako - ako svi vozimo desnom stranom, to što ti imaš kola koja rade i umeš da ih voziš, ne znači da možeš voziti levom stranom ako želiš da učestvuješ u saobraćaju. Slično tome, ako tvoj kod nije formatiran na način koji je opisan u zadatku, a proizvodi rezultate kakve želiš, to ne znači da je odgovorio na ono što se u zadatku tražilo.

Drugo - deo koji će ti biti koristan - u Uputstvu za takmičare (preporučujem da ga pročitaš pre trećeg kruga), uvek dostupnom svima na Areni, https://petljamediastorage.blob.core.windows.net/root/Media/Default/BlogPost/vesti/Uputstvo%20za%20takmičenje.pdf takmičarima se pažnja skreće upravo na ovaj problem u delu u kome se govori o ulazu i izlazu. Baci malo pogled na ovo probno takmičenje i vidi da li još nešto korisno možeš naći tu.

Treći deo - za koji se nadam da će te malo ohrabriti - Ovakvi problemi se takmičarima koji se prvi put takmiče često dešavaju. Kvalifikacije i služe upravo tome da se svi takmičari upoznaju sa takmičarskim procesom i da se spreme za dalje krugove. Mnogo je bolje da na jednom zadatku na drugom krugu kvalifikacija budeš u ovoj situaciji nego da se ovo desilo na kasnijim, mnogo ozbiljnijim krugovima takmičenja, gde nemaš ovoliko prilika da ostvariš bodove i prođeš dalje - na kvalifikacijama ima ukupno 18 zadataka u 3 kruga i dovoljno je da skupiš 300 bodova (3 tačno urađena zadatka na bilo koja 3 kruga) da bi prošao dalje. Ide i treći krug kvalifikacija i imaćeš još jednu priliku da središ stvari.

Nadam se da sam barem malo pomogao. Želim ti sreću na daljim krugovima takmičenja :slight_smile:

Srdačan pozdrav

3 Likes

Tek sam sada procitao poruku, zalba mi je uvazena 2 dana pre trece runde kvalifikacija. Hvala.

1 Like