Prijava učenika na net.kabinet

Poštovani, već nekoliko godina koristim sa svojim učenicima portal petlje. Svojim učenicima sam do sada pravila anonimne naloge i formirala grupe i na taj način pratila njihovo napredovanje kroz Statistiku. Ovog proleća sam imala mogućnost kreiranja svojih kabineta i putem njih pratila napredovanje učenika. Obe škole u kojima radim trenutno su u probnoj fazi Google učionica i čekamo dozvolu za neograničen prostor i naloge. Pročitala sam da će učenici i sa tim nalozima moći da se priključe časovima u net.kabinetu. Mene sada interesuje da li ću ja kao nastavnik moći da napravim kabinete i pratim napredovanje učenika, ukoliko se oni na petlju uloguju sa tim školskim mail adresama, a ne sa anonimnim nalozima sa kojima sam formirala svoje grupe?

Hvala, unapred.

1 Like

Postovana Olja,

Kao i do sada mocicete da kreirate grupe na nasem portalu. Potrebno je samo da link za pristup grupi podelite sa vasim ucenicica a oni ce moci da pristupe grupama koristeci google naloge.
Mozete da kreirate grupu i odma i da kreirate kabinet, svi koji se naknadno prikljuce grupi takodje ce dobiti i poziv za kabinet koji uz tu grupu ide.

Postoji mogucnost da ukoliko su djaci mladji od 15 godina dodje do odredjenih promena ali postojace uputsvo kada do te promene dodje.

Poštovani, učenici su putem koda pristupili grupi, ali kada u obaveštenjima prihvate da “uđu” u kabinet ništa se ne dešava. Tačnije problem je sa 2 učenika. Šta da radimo?

Poštovana Ivana,

Da li možete da mi opišete kako se tačno ništa ne dešava?

Da li ste probali da im pošaljete link za ulaz u kabinet? On se nalazi na naslovnoj strani kabineta.

Kada ulogovani na petlju uđu na taj link trebalo bi da ih automatski ubaci u kabinet.

Da li su ostali učenici uspeli da uđu u kabinet? Problem je samo sa ta dva učenika?