Prijava osnovaca na takmičenje srednjoškolaca

O kom takmičenju se radi?

Kvalifikaciono takmicenje za srednjoskolce

Poruka:

Mentor sam učenicima osnovne škole i gimnazije. Vidim da su se prošle godine u kategoriji za srednje škole takmičili neki učenici iz osnovne škole (uglavnom iz specijalnih gimnazija, ali bilo ih je i iz običnih škola). Ove godine imam dvoje učenika koji bi bili prilično konkurentni (jednoj učenici je prošle godine na SIO u produžecima, za jedan bod izmakao plasman na evropsku olimpijadu). Interesuje me da li bih i na koji način bih mogao da ih prijavim na kvalifikacije za srednjoskolce?

Prema članu 3.1 pravilnika, učenici osnovnih škola imaju pravo učešća na takmičenjima za srednje škole. Prijavljuju se isto kao i svi drugi učenici, preko našeg sajta. Pratite naš sajt, Facebook stranicu i grupu, tamo ćemo vrlo uskoro objaviti detalje o registracijama.

https://takprog.petlja.org/srednjaskola
https://www.facebook.com/takprog/
https://www.facebook.com/groups/takprog/

Hvala na odgovoru.
Objasnio sam učenicima kako da se prijave za takmičenje. Nije mi samo jasno kako da im odobrim registraciju pošto osnovna škola nije dobila šifru za registraciju profesora za takmičenje srednjoškolaca (uspeo sam da se prijavim samo kao profesor u gimnaziji).

Samo jednu šifru treba da dobijete, i to je šifra kojom ste se prijavili kao profesor. Onda treba da sačekate malo da vašu profesorsku registraciju odobri komisija (odobrena je u međuvremenu), a potom možete da odobravate takmičarske registracije svojih učenika.

Ok, verovatno postajem dosadan, ali dobio sam samo zahteve za registraciju ucenika iz gimnazije sto je i logicno jer sam samo za nju trenutno registrovan. Ponovo napominjem da radim u dve razlicite skole (gimnazija u Backoj Palanci i osnovna skola u Obrovcu). Prosle godine se desila slicna stvar i osnovci nisu mogli da ucestvuju, pa bih voleo da ove godine to nekako izbegnemo.

Piše o tome u uputstvu za profesore. Možete se registrovati za svaku školu u kojoj ste profesor, i onda ćete videti prijavljene učenike iz svih tih škola.

Ako i dalje imate problema, javite se na takprog@gmail.com.

Ukapirao sam konacno. Mislio sam da svaka skola dobija jedinstvenu sifru. Hvala.