Pridruživanje učenika grupi

Molim vas da li bi mogli da mi objasnite kako da učenike pridružim grupi, kako bi mogli sa nastavničkim nalozima da prate kurs u Petljinoj učionici.
Grupe i naloge sam napravila, još samo da ih pridružim učenicima.

Gde se učenici uloguju sa tim Korisničkimn nalozima i šiframa.
Kad pokušam da se ulogujem, ne uspevam.

Poštovana Anželika,

Pomozite mi samo malo da razumem u čemu je problem. Da li je potrebno da se učenici koji već imaju naloge pridruže grupi ili da se uloguju učenici kojima ste napravili naloge (ili i jedno i drugo?)

Učenici sa šiframa i nalozima koje ste im vi napravili treba da se uloguju na Petlju kao što se i vi logujete kada dođete na sajt. Kada na naslovnoj strani kliknu na uloguj se, potrebno je tamo gde piše email da unesu korisničko ime koje ste napravili, i ispod toga šifru koja odgovara tom korisničkom imenu.

Ako je potrebno da se pridruže nekoj grupi koja već postoji sa svojim nalozima, potrebno je da odete na stranu grupe (na stranici https://petlja.org/cpanel/Groups kliknete na detljnije kod grupe o kojoj se radi) i sa učenicima podelite link za pridruživanje grupi. Kada kliknu na taj link oni će moći da se pridruže grupi.

Nadam se da sam pomogao. Ako nisam, pišite ovde pa ćemo videti gde je problem.

Srdačan pozdrav

Učenic NEMAJU svoje naloge. Ja sam im napravila naloge po grupama i vidim da svaki ima svoje korisničko ime i šifru. Ja imam Google classroom, pa ih želim pozvati u grupama na Petljine kurseve. Da li me razumte? Šta konkretno treba da radim?
Kako da ih pozovem?

Učenici sa šiframa i nalozima koje ste im vi napravili treba da se uloguju na Petlju kao što se i vi logujete kada dođete na sajt. Kada na naslovnoj strani kliknu na uloguj se, potrebno je tamo gde piše email da unesu korisničko ime koje ste napravili, i ispod toga šifru koja odgovara tom korisničkom imenu.

Kada se izlogujem i pokušam da se ulogujem kao učenik, javlja mi da je pogrešno korisničko ime ili lozinka. Zašto? npr. korisničko ime je OS_105149
i onda ukucam lozinku
on javi grešku. Zašto?

Unapred se zahvaljujem.
Srdačan pozdrav

Poštovana Anželika,

Mislim da znam u čemu može da bude problem. Idite na https://petlja.org/cpanel/Accounts ovaj link, izaberite ispod grupu koju želite i kliknite na dugme “Odblokiraj sve naloge”. Kada dugmići sa desne strane postanu žuti, to znači da su nalozi odblokirani. Ako su dugmići zeleni, to znači da su nalozi blokirani. Podesite tako da svi nalozi budu odblokirani i pokušajte još jednom.

Poštovani, imam isti problem kao koleginica. Napravila sam deci naloge sa šiframa, ali ne mogu da se uloguju. Javlja im se greška da nisu ispravni username ili password.

Poštovana Tamara,

Sada sam pogledao naloge koje ste napravili i uspeo sam da se ulogujem sa nekoliko naloga.

Da li biste mogli da mi kkažete sa kojim nalozima imate problem?

Postovani Lazare,

I ja sam imala isti problem i na kraju sam obrisala sve te naloge i ucenicima rekla da naprave svoje i poslala im link da se pridruze grupi. Sada sve funkcionise, medjutim imam drugi problem. U traci gde pratim njihove aktivnosti imaju opcije Zadaci i Test. Kada se krecem kroz lekcije, ne vidim koji se zadaci u toj kategoriji vrednuju i gde se nalazi test.

Pozdrav,
Snezana

Poštovana Snežana

U ovom trenutku je ta funkcionalnost i dalje nepouzdana i radimo na njoj. Neki materijali imaju u sebi samo zadatke, na primer Zbirka algoritamskih zadataka. Neki materijali imaju samo pitalice, kao što je Zbirka kratkih pitanja. I za ovaj tip materijala praćenje je potpuno pouzdano.

Međutim, u materijalima kao što je Priručnik za šesti razred ili Priručnik za sedmi razred ili Zbirka malih zadataka praćenje nije u potpunosti pouzdano. Imaju mešovit tipa zadataka. Pitalice, gde sve može lepo da se prati, ali i zadatke gde oni treba da dopune ili isprave kod, gde za sada pratimo da li su učenici poslali kod koji nije dobio grešku, ali ne možemo da kažemo da li je taj kod bio tačan ili ne. Sve što nije izazvalo error će se vama prikazati kao da je tačno.

Praćenje progresa je fukcionalnost trenutno je u stadijumu u kome može da vam ponudi okviran uvid u to da li su učenici probali da pošalju nešto ili ne i radimo na unapređenju ove funkcionalnosti.

Takođe, postoje materijali kao što je Priručnik za osmi razred , koji zbog prirode svog predmeta, u ovom trenutku nije osposobljen za praćenje rada učenika.

Na kraju, ovo što stoji test je trenutno u razvoju i želeli bismo da uskoro omogućimo nastavnicima da prave online testove sa kratkim pitanjima. U ovom trenutku samo unosi zabunu i izvinjavamo se zbog toga. Očekujte da uskoro dobije svrhu (biće objavljeno na Petlji kada se to desi).

Hvala Vam na odgovoru. Imam jos pitanja: Da li bih mogla da pratim uspesnost resavanja testova ucenika u okviru dostupnog kursa za 1.razred gimnazije: Nastava programiranja za Prvi razred gimnazije i zasto vise nisu dostupni testovi za Cas 1?

Pozdrav,
Snezana

Vidim da postoji problem sa prikazivanjem pitanja u testovima. Upravo radimo na otklanjanju problema.

Osim toga, u planu je da se nastavnicima uskoro omogući uvid u progres učenika na kursevima. Radimo na tome, čim bude moguće da ta funkcionalnost uđe u upotrebu obavestićemo sve korisnike o tome.

Pročitala sam prethodna pitanja i odgovore, ali ipak mi nije baš najjasnije. Zamolila bih Vas da mi objasnite.
Nekoliko godina unazad sa učenicima koristimo portal petlje. Do sada sam njihovo napredovanje pratila pomoću Statistike. Sada mi baš nije jasno kako da pratim njihove aktivnosti iz Učionice.
Svoje učenike sam uputila da petkom prate čas na RTS-u, a da zatim posete petljinu učionicu i praktično odrade gradivo o kom je bilo reči na času. Neka deca su već odradila te zadatke, ali ja nemogu da se snađem i pogledam šta su tačno oni uradili. Možete li mi pomoći?

Hvala puno na brzom odgovoru.

Veliki pozdrav

Na primer
I8_IG_212459

Poštovana Olgice,

U ovom trenutku nastavnik ne može da vidi progres učenika na učionici. Učenici mogu sami da vide svoj progres, tako da je prelazno rešenje da vam pokažu dokle su stigli (screenshot progresa na primer). Uskoro ćemo omogućiti i praćenje kurseva sa Učionice. To je funkcionalnost na kojoj trenutno radimo.

Poštovana Tamara,

Upravo sam uspeo da se ulogujem sa tim nalogom. Pišem vam privatno poruku da vidimo da li se šifra tog naloga u redu prikazuje vama.

Možda pitanje nije za ovu temu, ali ću ga ipak ovde postaviti.
Radim u 2 osnovne škole i svi moji učenici imaju anonimne naloge i imam formirane grupe. I deci i meni je i ranije mnogo značila petlja, a sad pogotovo. Večeras sam nešto pregledala dečije naloge i shvatila sam da sam izgleda 3 dečija naloga ja obrisala. Ne vidim ih više u grupama u kojima su bili. Nalozi rade, mogu da se uloguju i deca, a probala sam i ja te naloge. Da li mogu i kako da vratim te naloge u odgovarajuće grupe?
Hvala.

Poštovana Olgice,

Kada odete na stranicu u kontrolnoj tabli za grupe https://petlja.org/cpanel/Groups izaberite grupu u koju želite da vratite učenike i videćete link za pridruživanje grupi. Neka se učenici uloguju na svoje naloge i neka odu na taj link i pridružiće se grupi.

1 Like

Pokušavala sam. Sa naloga učenika sam se pridružila odgovarajućoj grupi, ali na svom nastavničkom nalogu ne vidim učenike u grupi i dalje…

U redu, onda je neki problem u sistemu.

Pišem vam ličnu poruku da nastavimo sa rešavanjem ovoga.

1 Like