Okruzno takmicenje iz programiranja

O kom takmičenju se radi?

Okurzno takmicenje iz programiranja i republicko iz matematike

Poruka:

Verovatno nisam jedini koji je primetio i koji je obuhvacen ovim: drzavno iz matematike i okruzno i programiranja je istog vikenda. Naime, drzvano je 10. marta (lokacija, barem meni, nije jos uvek poznata), a okruzno iz informatike je 11. marta. Da li je (ili ce biti) u planu odlaganje nekog takmicenja, ili barem satnice okruznog iz programianja, da bi ucenici koji putuju za matemtiku mogli na vreme da stignu (i da malo predahnu ako je moguce)?

4 Likes

Drzavno iz matematike je u Nisu ja mislim. Ne drzi me za rec.

Ja dobih da je u BG mada bilo bi lepo da je u Nisu.

Ne znam, ovo sam cuo od nekog

I ja se slažem da se odloži takmičenje, jer ako je takmičenje u BG-u morao bih da putujem 6-7 sati u oba smera, i onda bih sutradan bio premoren za takmičenje iz programiranja.

Isti problem imam i ja. Prevoz je organizovan i vracamo se sledeceg dana iz mesta u kom bude odrzano republicko iz matematike znaci 11og ujutru e sad moze da se desi da to ujutru bude nakon pocetka takmicenja, a moze da se desi da bude i pre ali svakako i da je pre bicu umoran od puta i verujem da nisam jedini. Jedino mi preostaje da idem kolima tamo i da se vratim istog trenutka kad zavrsim s radom…

Onda bi propustio period za zalbe (i eventualnu dodelu).

Sramota me da se zalim nesto mi neprijatno uvek bude. Svakako valjalo bi da odlozite a vi kako hocete.

Kakve neprijatnosti,izvuci maksimum iz onoga sto si napisao jer to rade i svi ostali…

I to sto kazes… Samo vas molim ako saznate gde je takmicenje javite i ako bude nekih informacija o odlaganju okruznog iz programiranja, takodje javite.

Nažalost, DMS (koji je u nadležnosti za oba takmičenja) sam donosi predlog kalendara takmičenja, i nije mi najjasnije što su ovoga puta tako odlučili, ali verovatno je bio neki razlog.

Najbolje što možemo uraditi u ovom trenutku je da takmičenje iz programiranja u nedelju počne malo kasnije - popodne, i to je ono što ćemo pokušati da uradimo.

DuX gde mogu da saznam u kojoj je skoli takmicenje za moj okrug - Moravicki?

U školskoj upravi, verovatno će biti u Tehničkoj ove godine

Republicko iz matematike je u Beogradu .
Tako pise na sajtu DMS.

Greska.Ne na DMS nego na imomath.com .

srb.imomath.com :grinning: valjda je dobar link

Ima li kakvih informacija dragi moji prijatelji i neprijatelji? Hoce li se odlagati ovo nase drago takmicenje ili ne?

Najverovatnije ce se takmicenje pomeriti za kasnije u toku dana (npr. 13/14 i sl.), ali ne odredjujem to, pa ni ne znam za sigurno.

Datume za takmičenje ultimativno određuje Ministarstvo, a društva samo šalju predlog (znam da je bio problem za fiziku gde je okružno stavljeno nedelju dana nakon opštinskog, jer su tako u mogućnosti), a na to teško da može bilo ko, sem onih iz Ministarstva, da utiče.

Vreme je, koliko se sećam, i ranije kada je bilo potrebe pomerano tako da takmičenje počinje npr. u 2 popodne. To je stvar njihove interne organizacije, svakako će javiti u toku nedelje.

Ono sto je najcudnije je to da je DMS poslao takav predlog koliko sam video. Medjutim ako se ode na sajt dms.rs pa na matematiku moze se procitati da su zalbe u elektronskom formatu, dok je dodela pomerena. Tako da je problem (ne skroz) resen. Barem je nekako ublazeno preklapanje.