Nemoguće pravljenje detetovog naloga za takmičenje, ne radi Petljin API

Pitanje ili opis problema

Dobar dan. Pošto je za nekoliko dana takmičenje, moja mama treba da mi napravi nalog da bi mi nastavnica odobrila da se takmičim. Kada sam uneo svoje zamišljeno ime i lozinku, ma koliko puta sam kliknuo dugme Napravi nalog, to dugme nije radilo, čak i ako sam proverio da to korisničko ime ne postoji. Stvarno je veliki problem, molim Petljin tim da ga reše.

P.S. Kada sam pogledao “ispod haube” šta se dešava, svaki put kad se poziva Petljin API, uvek daje response 404, deluje kao da taj poziv API-a ne postoji.

Evo i dokaz slika:

Link ka zadatku ili odgovarajućoj stranici

CPanel/children

1 Like

Zdravo,

Hvala što si nam pisala, probaćemo da reprodukujemo i da vidimo o čemu se radi.

Sa svog naloga trenutno uspevam da otvorim dečije naloge, pa bih te zamolio da probaš iz različitih pretraživača, incognito mode-a, da obrišete keš mememoriju ili da probate sa drugog uređaja pa da vidimo da li će vam nešto od toga pomoći. Takođe, ako ništa ne upali, možda mogu roditelji da probaju da otvore novi nalog pa da sa njega naprave dečiji sa kojim ćeš se takmičiti.

Svakako sam ovo prosledio i dev timu pa će i oni probati da vide o čemu se radi, a ako ti ništa od gore navedenog ne upali, piši nam molim te opet. Hvala takođe na detaljnim informacijama.

Srdačan pozdrav,

David

Hvala na odgovoru, rešio sam. Problem je bio što sam koristio specijalne karaktere (tačnije +).
Bez korišćenja tih karaktera, registracija detetovog naloga je bila uspešna.

P.S: Specijalni karakteri u ovom slučaju su se koristili kao break-character u linku koji poziva Petljin API. Možda treba napomenuti da se ne koriste specijalni karakteri, još bolje, mogao bi se koristiti HTML encoding za prosleđivanje lozinke kroz link.

Postavio bih jednu molbu ovde, možda nije za forum, ali hitno je i treba mi pomoć. Želim da učestvujem na takmičenju iz informatike, prvi put se prijavljujem. Problem je u tome što je moja nastavnica informatike poslala mejl za aktivaciju naloga za nastavnike još početkom septembra, a Vaš tim joj je odgovorio prošlog petka u 12 časova, tek nakon nekoliko njenih mejlova, da će za dan, dva, poslati aktivaciju nastavničkog naloga, preko školskog mejla. Sreda je veče, dok ovo pišem, taj mejl još nije dobila, a kvalifikacioni period je u subotu, za dva dana, počev od sutra. Nastavnica je slala još mejlova posle toga, ali bezuspešno, niko ne odgovara, nema ništa ni u spam-u . Ja Vas molim lično da ako imate tu moć, da mi pomognete, i da joj pošaljete aktivacioni kod, i ako je za to zadužen DMS odbor, a oni ne odgovaraju, molim Vas da im Vi to javite, pošto imate komunikaciju sa njima. Ime moje nastavnice informatike je Slavica Simeunović. Hvala na razumevanju.

Zdravo Uglješa,

Prvo, drago mi je da si se snašao za nalog. Specijalni karakteri su nešto što znamo da pravi problem korsinicima kada prave naloge, jer im nigde nije jasno stavljeno do znanja da specijalne karaktere ne treba da koriste i radimo na tome.

Žao mi je što si naišao na ovaj zid sa takmičenjima. Jel možeš samo da mi potvrdiš na koji mejl je tvoja nastavnica pisala, i sa kog mejla, kako bih znao gde dalje da se obratim da probam da ti rešim ovo?

P.S

Editovao sam ti poruku i izbacio lične informacije. Pripazi da na javnom forumu ipak ne postavljaš neke lične informacije i tačne adrese, jer ipak je u pitanju tvoja bezbednost i bezbednost tvojih podataka. Dalje informacije koje sam ti tražio mi slobodno pošalji privatnom porukom ovde na Algori, ili na mejl david.lutovac@petlja.org

Pozdrav,

David

Poštovani,

veliko hvala što ste mi izašli u susret, sinoć smo dobili odobrenje i uspeo sam da se prijavim. Ako bude nekih problema, pisaću na forum.

Hvala još jednom, srdačan pozdrav.

Nema na čemu, drago mi je da si uspeo da se prijaviš i slobodno nam piši sa bilo kakvim daljim pitanjima.

Želim ti puno sreće na takmičenju!

Pozdrav,

David