Nastavnici IT odeljenja u gimnazijama

Poštovani, pišemo vam sa obuke nastavnika za IT odeljenja u gimnazijama. Odmah je izronilo mnoštvo zajedničkih tema i potreba za zajedničkim forumom, pa vas molimo da nam otvorite posebnu kategoriju na Algori za dogovore u vezi sa realizacijom nastave u ovim novoformiranim odeljenjima jer smatramo da je bolje da to bude deo ovog foruma umesto da ga otvaramo na nekom drugom sajtu.
Hvala unapred.

2 Likes

Potpuno se slazemo!!!

Izvolite https://algora.petlja.org/c/zbornica/spec-odeljenja :slight_smile:

Hvala puno Teo! Ovo je sad “ćošak” u Zbornici? Odlična ideja za početak, ako se raspišemo možda tražimo proširenje, a možda i ovo bude sasvim dovoljno dok se odomaćimo na Algori :wink:

1 Like

Ako se razmašete obećavamo prosirenje :slight_smile:

Nadam se da si video, napisah ti tamo kod “About…” opis kategorije i molim te ako ti nije problem, da promeniš naziv kategorije u Specijalizovana IT odeljenja u gimnazijama jer vidim na sajtu MPNTR da se tako zove kod njih.

Hvala za tekst za About, to je sad ubaceno. Promenih i naziv pokategorije Algore, inače imao sam ideju da i spec. matematicka i informaticka odeljenja imaju zajednicku kategoriju, no moze i ovako :slight_smile:

Па ако мислиш да има пуно додирних тачака ти спој. Не знам. Овде је идеја, пошто је то скоро 60 гимназија које упадају у ово први пут, а нема ни уџбеника нити било какве друге литературе (ајд’ за програмирање ће Петља да направи, али оно остало је питање…) да се наставници умреже и размене шта направе или нађу од литературе и да покукшамо да што више уједначимо рад у школама јер је програм преамбициозан и сигурно нећемо успети све да урадимо како су креатори програма замислили, па бар да не одступамо на различите стране :slight_smile:

1 Like

Da li može neko da formuliše tekst našeg apela/zahteva za smanjenje pedagoške norme sa 20 na 12 za IT odeljenja (da kvalitet nastave ne bude doveden u pitanje)i sa 20 na 18 za treću godinu informatike (dva pismena zadatka godišnje - kao i drugi strani jezik).

Abramyan-ProblemBook.pdf - zbirka sa 1000 zadataka (NA ENGLESKOM) dodata ranije postavljenoj kolekciji knjiga. Link je na blogu - smoki66.blogspot.com

2 Likes

Čita li ovo neko? Dodate su još neke knjige na srpskom, u folderima, za svaki jezik posebno.

3 Likes

Čitaće, polako… Jedva dočekasmo raspust…

Mislio sam na forum, ne na knjige. Katarina ima naše potpise, fali joj zahtev, pa da ih zajedno prosledi dalje…

Da li će ovde biti materijala za računarske sisiteme? Pozdrav

Da li neko ima pripreme za predmet Programiranje za I razred

Evo ja čitam. Ne predajem u gimnaziji već u osnovnoj školi i stalno tražim materijale koje mogu da iskoristim na času i na sekciji. Pohvala za tvoj blog.

1 Like

Poštovani,

Nisam uspela da pristupim Spec. IT odeljenjima?

Srdačno,
Marina

@RGS da li mislite na ovaj link https://petlja.org/skola/spec-it ili na nesto drugo?

@teo Na ovo https://algora.petlja.org/c/zbornica/spec-odeljenja

Da li dobijate ovakvu stranu kada kliknete na taj link?

Dakle, to je podforum u okviru Zbornica dela, a ova tema u kojoj smo spada u taj podforum…