Nastavnici IT odeljenja u gimnazijama


#1

Poštovani, pišemo vam sa obuke nastavnika za IT odeljenja u gimnazijama. Odmah je izronilo mnoštvo zajedničkih tema i potreba za zajedničkim forumom, pa vas molimo da nam otvorite posebnu kategoriju na Algori za dogovore u vezi sa realizacijom nastave u ovim novoformiranim odeljenjima jer smatramo da je bolje da to bude deo ovog foruma umesto da ga otvaramo na nekom drugom sajtu.
Hvala unapred.


#2

Potpuno se slazemo!!!


#3

Izvolite https://algora.petlja.org/c/zbornica/spec-odeljenja :slight_smile:


#4

Hvala puno Teo! Ovo je sad “ćošak” u Zbornici? Odlična ideja za početak, ako se raspišemo možda tražimo proširenje, a možda i ovo bude sasvim dovoljno dok se odomaćimo na Algori :wink:


#5

Ako se razmašete obećavamo prosirenje :slight_smile:


#6

Nadam se da si video, napisah ti tamo kod “About…” opis kategorije i molim te ako ti nije problem, da promeniš naziv kategorije u Specijalizovana IT odeljenja u gimnazijama jer vidim na sajtu MPNTR da se tako zove kod njih.


#7

Hvala za tekst za About, to je sad ubaceno. Promenih i naziv pokategorije Algore, inače imao sam ideju da i spec. matematicka i informaticka odeljenja imaju zajednicku kategoriju, no moze i ovako :slight_smile:


#8

Па ако мислиш да има пуно додирних тачака ти спој. Не знам. Овде је идеја, пошто је то скоро 60 гимназија које упадају у ово први пут, а нема ни уџбеника нити било какве друге литературе (ајд’ за програмирање ће Петља да направи, али оно остало је питање…) да се наставници умреже и размене шта направе или нађу од литературе и да покукшамо да што више уједначимо рад у школама јер је програм преамбициозан и сигурно нећемо успети све да урадимо како су креатори програма замислили, па бар да не одступамо на различите стране :slight_smile:


#9

Da li može neko da formuliše tekst našeg apela/zahteva za smanjenje pedagoške norme sa 20 na 12 za IT odeljenja (da kvalitet nastave ne bude doveden u pitanje)i sa 20 na 18 za treću godinu informatike (dva pismena zadatka godišnje - kao i drugi strani jezik).


#10

Abramyan-ProblemBook.pdf - zbirka sa 1000 zadataka (NA ENGLESKOM) dodata ranije postavljenoj kolekciji knjiga. Link je na blogu - smoki66.blogspot.com


#11

Čita li ovo neko? Dodate su još neke knjige na srpskom, u folderima, za svaki jezik posebno.


#12

Čitaće, polako… Jedva dočekasmo raspust…


#13

Mislio sam na forum, ne na knjige. Katarina ima naše potpise, fali joj zahtev, pa da ih zajedno prosledi dalje…


#14

Da li će ovde biti materijala za računarske sisiteme? Pozdrav


#15

Da li neko ima pripreme za predmet Programiranje za I razred


#16

Evo ja čitam. Ne predajem u gimnaziji već u osnovnoj školi i stalno tražim materijale koje mogu da iskoristim na času i na sekciji. Pohvala za tvoj blog.


#17

Poštovani,

Nisam uspela da pristupim Spec. IT odeljenjima?

Srdačno,
Marina


#18

@RGS da li mislite na ovaj link https://petlja.org/skola/spec-it ili na nesto drugo?


#19

@teo Na ovo https://algora.petlja.org/c/zbornica/spec-odeljenja


#20

Da li dobijate ovakvu stranu kada kliknete na taj link?

Dakle, to je podforum u okviru Zbornica dela, a ova tema u kojoj smo spada u taj podforum…