Kvalifikacije za osnovce

O ovom takmicenju imam 2 pitanja.

  1. Zasto je takmicenje produzeno samo za pola sata, kad se nije moglo uci prvih sat i po, a neki nisu mogli da udju jos duze vreme?
  2. Ne znam za druge razrede, ali u osmom razredu su zadaci bili preteski. 4. zadatak, koji je meni subjektivno bio najlaski, je uzet sa sio-a iz 2018. godine. Zar zadaci nisu trebali da budu mnogo laksi? Ovo su kvalifikacije za okruzno takmicenje, znaci takmicenje bi trebalo da bude opstinskog nivoa. Takodje, ja sam ucestvovao na kvalifikacijama za srednje skole, i barem meni, zadaci su laksi nego ovde.
    Valjda ce u sledecoj rundi zadaci biti laski, i ne bude problema sa arenom, mada je ovo mozda 3. ili 2. godina za redom da mnogi ne mogu da pristupe areni, i svaki put se desi isto.
16 Likes

Zdravo,

Probaću da odgovorim na deo tvog pitanja. Potrudićemo se da za sledeću rundu kvalifikacija ne bude ovakvih tehničkih problema. Ovog puta je došlo do nepredviđenih problema prilikom početka takmičenja i deo korisnika nije mogao da pristupi takmičenju na vreme. Ove probleme pokušaćemo što pre da rešimo.
Svesni smo da veliki broj takmičara koji se loguju u isto vreme na arenu ume dosta da optereti naš sistem i da se ranije dešavalo da korisnici prvih nekoliko minuta imaju problem da pristupe takmičenju. Ispratio sam da je nekoliko korisnika taj problem ovog puta imalo duže nego što se ranije dešavalo i daćemo sve od sebe da se na narednim takmičenjima to ne dešava.

U potpunosti se slazem. Ja sam na kvalifikacijama za srednju imao vise poena nego sad za osnovnu.

8 Likes

Da li ste vi normalni kakve ste zadatke postavili? Ovi zadaci uopšte nisu prilagođeni osnovnoj školi. Treba da vas je sramota. Za 6.razred “Rešenje ispisati po modulu 10^31”?

12 Likes

Ja sam se isto registrovao za 8. razred I ja isto mislim da su zadaci bili preteski samo za kvalifikaciju. Verovatno ce u sledecoj rundi biti lakse nego sad.

5 Likes

Ne razumem koja je svrha ovakvih zadataka za šesti razred, samo ste dobili efekat da neko neće učestvovati na drugim kvalifikacijama, deca na osnovu ovoga zaključuju da ne znaju.

8 Likes

U potpunosti se slažem! Katastrofa…

5 Likes

Ruku na srce, “po modulu 10^31” je verovatno lakši deo zadatka i više “programerski”, nego ostatak zadatka. Bar je tako bilo za osmake. U 6. razredu, ovo je sumanuto tražiti od dece da znaju. Ne vidim zašto ovo nije moglo da se nazove kao “ostatak pri deljenju”, nego је moralo “po modulu”.

3 Likes

Ja sam i mislio na reči “po modulu” što učenici 6. razreda sigurno nisu učili.

3 Likes

Zadaci su bili takvi da taj što je smišljao kao da ne voli decu. Treba uzeti u obzir i činjenicu koliko su deca izgubila časova matematike i informatike. Ne znam kako motivisati učenike kad se ovako nešto desi.

5 Likes