Poštovani možete li objaviti rešenja zadataka postavljenih u I krugu kvalifikacija zajedno sa test primerima, kao što ste to i ranije radili i dozvolili takmičarima da mogu da uđu u Arenu i isprobaju ih. Obzirom da je većina takmičara veoma loše uradila, mislim da bi im to značilo pre početka II kruga.
I skrenula bih pažnju da je tekst u prvom zadatku za VII razred bio netačan, jer se u prvom delu zadatka pominje Jovica, trener u streljani i ocena iz gađanja a potom Marina, njena mama i ocena iz informatike. Ovo je sigurno dodatno zbunilo takmičare pri rešavanju zadataka. Ne znam da li je bilo još grešaka, ali bi trebalo obratiti pažnju na to. Zadaci su i onako preteški za većinu takmičara pa im greške u tekstovima još više otežavaju rad. Moje lično mišljenje je da je u kvalifikacijama za Okružni nivo takmičenja trebalo dati lakše zadatke jer treba raditi na popularizaciji programiranja a ne odbijati i onako mali broj dece koji se uopšte i usudi da se takmiči u programiranju. Vidim da su u rezultatima izostavljena deca sa 0 poena, pretpostavljam zato što ih je verovatno veći broj što bi takođe ukazalo na težinu zadataka.
Pored toga odsustvo opštinskog nivoa takođe ima jednu svoju lošu stranu jer u tom slučaju najbolji takmičari neće imati nikakve diplome koje su u rangu opštinskih takmičenja iz ostalih predmeta, a to deci znači jer im se te diplome kasnije boduju u njihovim školama na kraju osnovne škole. Nadam se da ste me ispravno razumeli i još jednom molim da objavite rešenja zadataka iz I kruga kvalifikacija.
Unapred zahvalna
…