Kvalifikacije I krug

Poštovani možete li objaviti rešenja zadataka postavljenih u I krugu kvalifikacija zajedno sa test primerima, kao što ste to i ranije radili i dozvolili takmičarima da mogu da uđu u Arenu i isprobaju ih. Obzirom da je većina takmičara veoma loše uradila, mislim da bi im to značilo pre početka II kruga.
I skrenula bih pažnju da je tekst u prvom zadatku za VII razred bio netačan, jer se u prvom delu zadatka pominje Jovica, trener u streljani i ocena iz gađanja a potom Marina, njena mama i ocena iz informatike. Ovo je sigurno dodatno zbunilo takmičare pri rešavanju zadataka. Ne znam da li je bilo još grešaka, ali bi trebalo obratiti pažnju na to. Zadaci su i onako preteški za većinu takmičara pa im greške u tekstovima još više otežavaju rad. Moje lično mišljenje je da je u kvalifikacijama za Okružni nivo takmičenja trebalo dati lakše zadatke jer treba raditi na popularizaciji programiranja a ne odbijati i onako mali broj dece koji se uopšte i usudi da se takmiči u programiranju. Vidim da su u rezultatima izostavljena deca sa 0 poena, pretpostavljam zato što ih je verovatno veći broj što bi takođe ukazalo na težinu zadataka.
Pored toga odsustvo opštinskog nivoa takođe ima jednu svoju lošu stranu jer u tom slučaju najbolji takmičari neće imati nikakve diplome koje su u rangu opštinskih takmičenja iz ostalih predmeta, a to deci znači jer im se te diplome kasnije boduju u njihovim školama na kraju osnovne škole. Nadam se da ste me ispravno razumeli i još jednom molim da objavite rešenja zadataka iz I kruga kvalifikacija.
Unapred zahvalna

16 Likes

Poštovana Slađana,

Izvinjavam se što se tek sada javljam. Kao što se na žalost vidi, nismo stigli da otvorimo takmičenje između dva dana kvalifikacija.

Obično se iskoordiniramo sa komisijom DMS-a za osnovnu školu koja i pravi zadatke da takmičenje ostavimo otvorenim nakon završetka, što ćemo, siguran sam, uspeti da uradimo između kvalifikacija i sledećeg kruga takmičenja.

Hvala vam i na ovako lepo artikulisanom i jasnom feedback-u. Siguran sam da će komisija pročitati vaš post i prihvatiti dobronamerne sugestije.

Srdačan pozdrav

1 Like

U areni je otvoreno testiranje 1. i 2. kruga kvalifikacija, međutim tu su samo zadaci drugog kruga. Hoće li biti i zadataka sa prvog kruga?

1 Like

Ima i zadataka iz prvog kruga, ali koliko ja vidim zadaci STAMPAC i IGRA NISKAMA fale, ali su tu zadaci DATUMI i E-DNEVNIK.

1 Like