Kvalifikacije 2021/22 finalni rezultati

Kada ce biti objavljeni rezultati prvog kruga kvalifikacija?

1 Like

danas oko podneva

1 Like

Mene zanima zasto ste deci uskratili da vide da li prolaze test primeri kao dosad i eventualno izmene kod, dosete se neceg i time im otezali da rade naslepo? Mislim, to je ipak osnovna skola.

3 Likes

Samo da pitam,gdje se mogu vidjeti rezultati prvog kruga?

Слажем се. Ако је циљ квалификација увежбавање, онда треба да виде поене. Мањи број поена мотивише децу да се и даље труде и трагају за бољим, односно тачним решењем. Можда би то могло да се промени надаље?

2 Likes

Zdravo,

Rezultate kvalifikacija kao i sva ostala relevantna obaveštenja možete naći ovde Petlja - Takprog

Srdačan pozdrav

tako je

Osnovna uloga prikaza rezultata testiranja tokom takmičenja je da pruži mogućnost učenicima da provere da li su njihovi programi čitali ulaz u odgovarajućem formatu i da li su prikazali rezultate u formatu koji sistem za automatsko ocenjivanje očekuje. Kao što se i u svim drugim predmetima događa (npr. matematika, fizika), ocenjivanje učeničkih radova se vrši tek po završetku takmičenja i učenik tokom takmičenja nema mogućnost da nekoga pita koliko bi mu poena donela neka ideja, već samostalno treba da proba da testira korektnost svojih ideja i da na kraju odabere onu koja je najbolja. Učenici ne treba svoja rešenja da prilagođavaju trenutno dostupnim test-primerima već treba da se trude da napišu rešenja koja će raditi korektno i na neviđenom skupu primera (rešenja poput print(“da”) ne treba deci da donose nikakve poene). Imajući u vidu primedbu da se radi o početnicima i da kvalifikacije služe pre svega za trening, Komisija će se potruditi da u narednim krugovima kvalifikacija poveća broj otvorenih test-primera, međutim, ocenjivanje će se i dalje vršiti isključivo na “neviđenim” test-primerima koji nisu dostupni tokom trajanja kvalifikacija.

6 Likes

vazi, ali hoćete li postaviti test okruzenje kao i prošlih godina gde su svi test primeri otvoreni? em sto nisu postavljena rešenja niti test primeri, tako da kako su djaci u mogucnosti da razumeju gde im program zabusava i kako to da poprave uopste?

U zadatku za osmi razred “Postavljanje domina” ni napisano koliko je max tih domina?

U toku takmicenja u sekciji pitanja komisija je napisala da je n<=100.