Kreiranje anonimnih naloga

Poštovani,
Pokušavam već nekoliko dana na napravim anonimne naloge svojim petacima i ne uspevam. Radim u dve OŠ i sa učenicima 6. 7. i 8. razreda koristim petlju od septembra sa anonimnim nalozima od ranije. Petacima nisam do sada napravila naloge, jer su imali puno pristupanja i registrovanja različitim platformama iz ostalih predmeta. Sada pokušavam da i njih uključim na petlju, ali kada napravim nove naloge u novoj grupi vidim samo grupu, a naloge ne vidim.
Da li možda postoji neko ograničenje u broju anonimnih naloga sa profesorkog naloga?

Poštovana Olgice,

Da li možete da mi kažete koja je grupa u pitanju da pogledam o čemu se radi?

Srdačan pozdrav

Novu grupu sam nazvala Đurina 2009-1 i u njoj dodelila 18 novih naloga. Grupu vidim, ali naloge ne vidim. Trebam da napravim još 4 nove grupe za petake i da im napravim naloge.

Grupu ne vidim ni ja u bazi. Da li možete da mi napišete nekoliko username naloga koji bi trebalo da se nalaze u grupi kako bih dalje video o čemu se radi?

Ne bi trebalo da postoji ograničenje na broj grupa/naloga tako da ćemo videti gde je problem.

Kada napravim naloge, ja ih ne vidim uopšte, pa zbog toga ne mogu da napišem korisnička imena.

Evo mogu ovako … U staroj grupi Đurina 2008-1 imam napravljena 24 naloga (OS_183398, OS_183399,OS_183400…OS_183421). U tom odeljenju je došao novi učenik i pokušala sam da mu napravim nalog. Sve uradim kako treba, ali novog naloga u toj grupi nema. Znači, u toj grupi mi treba 25 naloga, a ja vidim samo 24.

Draga Olgice,

Vidim da u grupi ima 24 naloga. Kada odete na https://petlja.org/cpanel/Accounts i tu kliknete na napravi naloge, a zatim popunite prozorčić koji izađe


U prvo polje upišete 1 novi nalog, izaberete grupu, dodelite isti prefiks kao i ostali nalozi u grupi i kliknete na kreiraj. Da li se u tom slučaju nalog doda?

Srdačan pozdrav,
Lazar

Sve ja tako uradim, ali ne vidim više nove naloge. Ne javlja mi ni grešku.
Isto je i kada pravim 1 nalog i kada pravim novu grupu pa dodam više naloga odjednom. Sve unesem i kliknem na kreiraj. Nakon toga mi se otvori početna stranica Upravljaj nalozima i nigde ne mogu da nađem te nove naloge.

Jao, evo sad sam opet pokušala i tek sada primetila crvenu poruku… Ipak je u pitanju ograničen broj naloga na petlji.

Ja petlju koristim već 7-8 godina. Da li možete da proverite koliko anonimnih naloga je vezano sa mojim profesorskim nalogom? Ove školske godine imam u dve osnovne škole oko 410 učenika. Možda su mi ostali nalozi učenika iz ranijih generacija (koji više nisu moji učenici). Mislim da sam samo brisala grupe, ali nisam brisala njihove naloge.

Poštovana Olgice,

Videli smo gde je problem. Pokušajte ponovo. Sada bi trebalo da je sve u redu.

Srdačan pozdrav

Hvala. Napravila sam nalog za učenika, a kasnije ću napraviti i nove naloge za moje petake.

1 Like