Kontaktirajte administratora

Možete poslati privatnu poruku nekom od administratora:

Имам проблем са ђачким налозима који се пријављују преко школског мејла који је на Гугл платформи. Мејлови су са @gimnazijalazakostic.edu.rs
Пише да је приступ блокиран и да док администратор не прегледа и конфигурише приступ.
А код грешке је 400: access_not_configured. У школи користимо амрес мрежу.

Tu grešku izbacuje Google kada Google Workspace administrator mora da dozvoli prijavljivanje na određeni servis preko Google naloga iz tog workspace-a. “Administrator” se u ovom slučaju odnosi na administratora Google Workspace za vašu školu (koji je verovatno neko od osoblja škole), a ne na osobe sa administrativnim pristupom Petljinim sistemima, tako da mislim da Petlja ne može mnogo da uradi povodom toga. Ako pronalaženje tog administratora nije jednostavna opcija, možda je lakše da se đaci prijave preko korisničkog imena i lozinke.

Пише у грешци да администратор Петље погледа код грешке. Погледаћемо на Гуглу.
Ученици углавном немају креирану шифру на петљи јер до сад се ово није појављивало. Неки ученици могу да приступе и углавном већина која може да приступи има креирану шифру.

Изгледа да сам решио, а у будуће ученици ће имати шифре.

Zdravo,

Ovo je problem koji je nastao kada je Google pre nog vremena promenio svoje uslove privatnosti i uslove korišćenja za lica mlađa od 18. godina. Kako bi vaši učenici lagodno nastavili da koriste Petlju, administrator vaše GSuite mreže mora da postavi Petlju kao “trusted” domen. Prosleđujem kratak video sa uputstvom koji vam može biti od pomoći: https://www.youtube.com/watch?v=ik8G2KzW6qY

Ako je sve podešeno kako treba, a i dalje nailazite na problem, molim vas da nas kontaktirate opet kako bismo ga zajedno rešili.

Pozdrav,

David