Koliko dugo se rade kvalifikacije?

Kako funkcionise kvalifikacioni nivo takmicenja? Posto pise npr za prvi krug da traje od 22. do 24. decembra, da li to znaci da ja mogu citava tri dana da radim i saljem zadatke po zelji (posto je online), ili neki sistem npr kad se pocne imas 2-3 sata ili tako nesto?

Takodje pise da je za okruzno potrebno 100 poena. Pretpostavljam da svaki krug nosi maksimalno 300 poena, znaci da treba samo jedan zadatak da se uradi skroz tacno?

Da, zadaci su dostupni svakom takmičaru tokom čitava 3 dana, i moguće ih je slati u bilo kom trenutku.

Svaki zadatak vredi po 100 poena, dok će u svakoj rundi kvalifkacija biti verovatno 4 do 5 zadataka. Za ukupan rezultat na kvalifkacijama se onda sabiraju poeni sa 2 (bolje urađena) kruga. Nakon sabiranja, potrebno je imati bar 100 poena. To znači da jedan skroz tačno urađen zadatak u bilo kom krugu jeste dovoljan, ali nadamo se da će se takmičari potruditi da urade i više njih :slight_smile:

Okej, hvala puno. Jos jedno pitanje, kad se registrujem, treba profesor da ‘odobri’ ili sta vec? Odradio sam registraciju i pise mi da imam aktivnu registraciju, ali sa strane pise “Neresen”.

Da, to znači da tvoj profesor još uvek nije odobrio tvoju registraciju.
Inače, ne vidim u listi registraciju sa tvojim usernameom ili imenom :slight_smile:

Ja sam se isto registrovao ali kada sam bio kod profesora da mi odobri ucesce njemu nije izlazila lista ucenika kojima treba da odobri ucesce, pa sad ne znam sta da radim? Hvala.

Potrebno je i profesor da ima odobrenu registraciju da bi video listu ucenika. Takodje, potrebno je da profesor bude registrovan sa istom skolom sa kojom se ti prijavljujes.

Evo i profesor se sad registrovao pa me interesuje jos samo kako on da dobije odobrenje? Hvala.

Trebalo bi da je odobren. Da li mozes da nam posaljes username ako nije?

Pogledacu sutra u skoli pa ako nije odobren poslacu username. Hvala puno :slight_smile: