Kako da svoje učenike uključim u grupe

Kao nastavnik u osnovnoj školi, a predajem od petog do osmog razreda, tek u ovom drugom polugođu koristim sajt Petlje za rad u nastavi. Nisam pronašla upustvo kako svoje učenike da uključim pojedinačno ali tako da ih imam po grupama koje sam formirala po razredima. Koji je postupak, i šta mi preporučujete?

(Nezvaničan odgovor, ali…) Grupe se mogu formirati kroz https://petlja.org/sr-Latn-RS/cpanel/Groups (preko Napravi Grupu opcije). Kad napravite grupu možete dati učenicima link koji mogu da posete da bi se priključili grupi i na kontrolnoj tabli takmičenja će vam biti dostupna opcija da dodate sve učenike iz jedne grupe na jedno takmičenje (i ti učenici bi trebalo da onda to takmičenje vide u listi takmičenja na https://arena.petlja.org). Da li ste na tako nešto mislili?

Poštovana,

Preporučio bih Vam da pogledate ovo uputstvo https://petljamediastorage.blob.core.windows.net/root/Media/Default/Help/Nastavnik.pdf

Ako želite da dodate učenike u već postojeću grupu, to možete uraditi preko linka kao što je @neceteverovatiopetparadajz, a takođe možete i da im dodate kod za priključivanje grupi koji ćete videti na stranici https://petlja.org/cpanel/Groups za svaku grupu. Kada učenici na istoj stranici kliknu na priključi se grupi, mogu uneti taj kod i biće uključeni u određenu grupu.

Srdačan pozdrav!