IOS Pg

Pozdrav, imam problem sa instalacijom Pg na IOS

pozdrav

Poštovani,

Koliko je meni poznato, Pygame na žalost ne može da se instalira na iOS uređajima. Pythonista koristi scene biblioteku za pravljenje 2d animacije, ali mislim da Pygame ne može da se importuje.

Hvala Lazare, pokušavao sam da nađem instr na netu ali mi nije pošlo za rukom takođe. Ne znam na koji naćin deci koja imaju samo takve uređaje da prezentujem trenutno nastavu, osim da se dovijamo i zadatke mi rade u skriptama Petlje

Da li vam možda pomaže ikako ova online varijanta https://repl.it/languages/pygame ?

1 Like

U načelu, izvršava naredbe prikaza iskucanog programa, ne znam koliko će pomoći deci i koliko će deca biti operativna, ali proslediću link. Svakako veliko vam hvala za angažovanje i pomoć

2 Likes

Ne znam da li ste isprobali, ali mislim da možete dodati i pygameBg ovde kako bi deca mogla da prate sa komandama koje postoje i na Petlji. Očekujem da će možda u početku deci biti nezgodno da podese sve, ali ako mislite da je potrebno, možda bismo mogli da napravimo uputstvo kako to da urade?

Ako mislite na link koji je kolega Teo postavio, već postoji pygamebg, mi radimo sa komandama koje su na Petlji i mislim da je deci tako lakše da se snađu. Inače retko ko od učenika, ili gotovo niko nije uspeo da instalira Pygame, iako su radili po uputstvu sa Petlje.
Online nam super ide u kombinaciji sa Petljom.
Pozdrav.

Poštovana Dejana,

Hvala vam, video sam posle da je uključen pygamebg. Prvo sam samo video da je replit. Super je što kombinujete Petlju i replit.

Iznenađuje me samo da Pygame pravi toliko problema za instalaciju. Da li mislite da nešto nije u redu sa uputstvom? Rado ću ga ispraviti ako postoji nešto što ste primetili da ne valja. Takođe, neka učenici slobodno pišu na Algori ili na loop@petlja.org sa problemima prilikom instalacije, rado ćemo im pomoći da instaliraju sve, a i nama će značiti da vidimo gde nastaju problemi sa instalacijom, kako bismo mogli da popravimo uputstvo.

Poštovani
evo linka tutorijala za instalaciju Pythona i PGbg na Windowsu, moj učenik ga je postavio na Youtube, dostupan je pa po njemu radi većina naših đaka i to uspešno, ali problem je sa onim učenicima koji u nedostatku adekvatnog uređaja, a trenutna situacija je takva, rade zadatke na Androidima i na IOS-ima…
zato sam zamolio za pomoć i iskustva…
svakako, usmerio sam ih na on-line Petlju i Pythonistu

pozz

1 Like