Fakulteti i nagrade sa republickog iz programiranja

Da li se uopste prva, druga i treca nagrada iz programiranja (3. i 4. godina) mogu iskoristiti za ne polaganje prijemnog za fakultet (za predmet matematiku) i ako da, da li svi fakulteti oslobadjaju prijemnog ako smo osvojili neku nagradu?

1 Like

Ja sam do sad mislio da vazi za SI na ETF(ne moze za opsti), za FON, MATF, ali pre par dana sam citao neki pravilnik za upis na etf 2018. i tamo su me skroz zbunili nista vise ne razumem

Mene isto zanima, kao i da li dobijamo neki papir zbog nagrade.
Za MATF sam nasao ovo http://upis.matf.bg.ac.rs/wp-content/uploads/2017/06/OdlukaTakmicenjaV2.pdf . Odluka se odnosi na prethodnu godinu, i kaze da se oslobadjaju takmicari sa prvom, drugom ili trecom, nagradom sa republickog takmicenja iz racunarstva u organizaciji DMS-a.
Na ETF-ovom sajtu
* pise da su kandidati sa prvom, drugom, ili trecom nagradom na republickom takmicenju iz informatike koje organizuje DMS, oslobodjeni prijemnog za smer SI. Isto je ovo od prethodne godine.

*source: upis matf.bg.ac.rs/?page_id=171
** http://prijemni.etf.bg.ac.rs/uputstva/oslobadjanje.php

1 Like

Danas sam bio na otvorenim vratima Matematičkog fakulteta. Rečeno mi je da ako priznaju takmičenje, što će verovatno uraditi, da će ti trebati diploma, tj. neki papir sa pečatom kao dokaz da si dobio nagradu.

1 Like

Kada će da stignu diplome sa republičkog?

Verovatno pred sio, kao i prethodnih godina.

Pa treba mi diploma da mogu da konkurišem za novčane nagrade u mojoj opštini, a rok mi je do 23. maja.

Pitao sam petlju putem mail-a, i ovo je odgovor:

Ako si ucesnik SIO, onda ces moci tada da preuzmes. Ako ne bice poslato postom na skolu ili se moze preuzeti u DMS pocesv od 25. maja.

1 Like