Drugi Krug Kvalifikacija
Kada odprile ce testovi takmicara za drugi krug biti pregledani?
Drugi Krug Kvalifikacija
Kada odprile ce testovi takmicara za drugi krug biti pregledani?
Hahhahaha malo si poranio, prosli put je bilo u sredu u jutarnjim satima.
Sto se tice zadataka ( da ne otvaram novi topic)
Jel je ovo resenje za 4. zad:
nadalje je lako racunanje
Mislim da bi ovo trebalo da radi, ali me zanima da li ima neko bolje resenje, pa ako neko moze da podeli?
Za 5. moze i online da se resi, ali ja sam offline sa BIT. Potrebno je samo da se kompresuju koordinate
Ja ne vidim zašto bi ovo bilo tačno u opštem slučaju.
Kakva vam je ideja za peti zadatak?
Haha, sto? Koje je onda resenje? /* Taman sam se ponadao da mi je tacno i da cu MOZDA imati maksimum */
Mislim da je strašno zlobno u 4. staviti oba primera sa x = y, ali šta ja znam.
Sad kad mi ni 5. nije tacan
Koju ste tehniku koristili za 2. zadatak?
Gde ste naucili te fensi izraze i njihovo znacenje poput lcs, kompresuje i to. Hocu i ja tako da budem kul. Salu na stranu ozbiljno imate li neki link da se edukujem malo oko toga…
Idi na Codeforces (ili bilo koji bolji sajt), resavaj zadatke, videces mnogo puta neke nazive, izguglas naucis i eto. Potrebno je dosta vremena da se ulozi
Racunajmo dp[i][j][0] najvise poena kad su u poslednjem koraku dva slova jedno napram drugog,dp[i][j][1] kad je dzoker u prvom string naspram slova j,i dp[i][j][2] kad je dzoker u drugom stringu naspram slova i u prvom.Moje resenje 4.
https://dms.rs/wp-content/uploads/2016/12/Uvod-u-dinamicko-programiranje.pdf ovo je mnogo dobar materijal za početno dinamičko programiranje
Za 2. ima rešenje koje radi i za n ~ 10^{12}
Staaa? Mozes da podelis?
Koja tehnika? DP? ############
Mnogo lepsi zadaci u ovom krugu,moje misljenje samo.
Pa kad nema geometrije