Diskriminacija određenih članova na ovom forumu - Moja priča

Zdravo svima,

Verujem da dosta vas ne zna za moju priču, ali sad ću vam ispričati. Moje ime je Hindenburg i ovo je moja priča.

Tražio bih da se ovaj post koji sada čitate NE CENZURIŠE, jer članovi algore zaslužuju da znaju istinu o skalndalu o kom ću vam ispričati danas.

Sve je ovo počelo 20. maja u prepodnevnim časovima, kada sam ja naleteo na
sledeću objavu. Svojim izborom odlučio sam da pomognem osobi koja je napravila tu objavu, ali nisam znao odgovor na to. Odlučio sam da napišem moje mišljenje, i pitam poznatog člana algore, koja je još i moja trans devojka, binarnu pretragu za njegovu pomoć.

Odavde skandal počinje. Moja transeksualna devojka Binarna pretraga nija sigurna za odgovor na pitanje one objave, i ona to izražava porukom na toj objavi.
Narednog dana, stiže mi poruka od jednog od admina petlje, zvanog @lutovacdavid, da moj komentar nema veze sa objavom i da je nepovezan. Nakon toga, on je izbrisan, a Binarna Pretraga je dobila upozorenje ( ostavio sam u prilog sliku ) da ako se ovakvo ponašanje ponovi, biće uklonjena sa algore.

Zašto mi je uklonjen komentar? Da li je to zbog mog pola? Nisam ništa neprimereno rekao, a komentar mi je bio skroz povezan sa objavom. Zamolio bih admine petlje da iznesu svoje razloge, jer mojoj devojci nije prvi put da se ovo desi. Imam dokaze za to i ne plašim se da ih objavim ovde.

Srdačan pozdrav,
Hindenburg

1 Like

Zdravo,

Hvala za pokretanje ovako bitne teme na forumu i za izdvajanje vremena da se pokrene diskusija i podeli sa nama ova priču. Ona naravno neće biti cenzurisana niti obrisana. Bilo kakav vid diskriminacije na Algori neće biti tolerisan.

Komentar je uklonjen jer nije doprinosio diskusiji koju je korisnik započeo, tražeći rešenje svoje dileme. Nadam se da se slažemo da odgovori kao što su “nzm” i “možda”, pogotovo pisani u kratkom vremenskom intervalu, samo otežavaju razvoj diskusije i mogu se jasno svrstati u tip spama.

Nalog sa korisničkim imenom “bpptidp” je nakon toga dobio i zvaničnu opomenu od mene, jer nije prvi put da komentari sa tog naloga zahtevaju reakciju i da ih drugi korisnici flaguju kao neprimerene. Kao što je navedeno u postu, da, ovo nije prva opomena za taj nalog.

Ako bilo kako dalje mogu od pomoći, stojim na usluzi. Naglašavam opet da bilo kakva diskriminacija i neprikladno ponašanje neće biti tolerisano na forumu, sa bilo čije strane.

Srdačan pozdrav,

David

1 Like

Zdravo,

Hvala na odgovoru, cenim ga. Takođe, hvala što mi niste cenzurisali objavu.

Doduše, želeo bih da dodam da je objava Binarne pretrage, gde je pitala da li programeri Srbije više vole Baku Praseta ili Čodu, izbrisan od strane određenog
algora administratora ( ne bih da imenujem zbog anonimnosti ), bez davanja toj objavi druge šanse. Lično, šokiran sam tom akcijom, jer je Binarna pretraga samo bila radoznala, a i korisno je za statistiku koju je u tom trenutku sprovodila. Ako nemate argument protiv toga, zamolio bih da se Binarnoj pretrazi vrati ta objava, a ako imate, rado bih ga čuo.

Osim toga, želeo bih da pitam da li bi mini serija objava o kojoj razmišljam već neko vreme, ,Dnevni algora mimovi", mogla da dobije potvrdu da neće biti cenzurisana i izbrisana ( osim ako, naravno, bude zaslužena da dobije cenzuru, tj., bude bila neprikladna za ovaj forum ), jer mislim da bi ona zaista popunila rupu u ovom forumu, i barem nasmejala članove algore svakog dana.

Srdačan pozdrav,
Hindenburg

1 Like

Zdravo,

Nema na čemu.

Prvo, hvala ti za inicijativu koju pokazuješ za unapređenje Algore!

Što se pomenutog posta tiče i želje za mim kanalom, odgovor je manje više isti: Algora je ipak mesto za ozbiljnu diskusiju učenika, nastavnika i svih onih koji žele da imaju platformu za diskusiju vezanu za programiranje, takmičenja i srodne teme. Druge teme bi bile teške za moderiranje i usporile diskusiju o onim temama za koje je Algora namenjena.

Za uklanjanje posta vezanog za Baku i Čodu dugujem izvinjenje, jer sam ga uklonio bez konteksta i najave. Trudiću se da u budućnosti detaljno obrazložim takve poteze.

Sve u svemu, hvala ti puno za izdvajanje vremena da nam proslediš svoj feedback i da mi pomogneš da unapredim svoj rad u moderiranju Algore.

1 Like