Da li nekako mogu testirati moj kod sa test primerima?

Prvi put u srednjoj skoli planiram da se takmicam iz programiranja. Pregledao sam sajt i nasao sam Arhivu Takmicenja (usput, neki linkovi za dropbox ne rade, npr 2016 Kvalifikacije, Okruzno i SIO).

Planiram da radim ove zadatke samostalno u C++. Nisam siguran kako funkcionisu .in i .out file-ovi odnosno kako se putem njih proverava da li je zadatak tacno uradjen. Zbog toga pitam, da li mogu ja nekako testirati moj kod sa test primerima nekako automatski? Ako ne, koje druge opcije imam?
Edit: Okej nasao sam deo sajta gde se mogu testirati zadaci sa takmicenja, ako neko moze nek mi odgovori na ostala pitanja.

Nepovezano sa tim, da li imate neke savete za pripremu? Nisam potpuni pocetnik, ali zadnji put sam radio sa tezim problemima iz programiranja u osnovnoj, a to su bili dosta laksi u odnosu na zadatke iz srednje skole.

Jos jedno pitanje, ja sam iz Lebana, i kada sam se takmicio u osnovnoj na okruznom sam se takmicio u Leskovackom okrugu. Sada sam bacio pogled na takmicare sa rezultata i ne vidim nikog iz Leskovca, odnosno iz tog regiona. Najblizi mi je Nis. Zbog cega je to?

I za kraj, koje su sve razlike izmedju kategorije A i B? Nije mi bas jasno ko spada u koju kategoriju, to jest posto je jedna laksa, kako onda da iz istih skola neki rade zadatke iz A a neki iz B kategorije? Koja je losa strana radjenja laksih zadataka? Da li se iz lakse kategorije vazi nagrada za upis na fakultetu?

Hvala unapred.

Nemam sve odgovore na tvoja pitanja ali evo koliko znam:
ukoliko nisi specijalno matematicko ili specijalno informaticko odeljenje onda radis B kategoriju, ako jesi onda radis A kategoriju ukoliko si 2,3 ili 4 godina. ako si prva godina onda radis B kategoriju.
Fakultetima nije bitno koja si kategorija.

1 Like

Ja sam 3. godina prirodno-matematickog smera u gimnaziji, da li se to racuna kao matematiko specijalno odeljenje? Ili je matematicko specijalno odeljenje npr Matematicka Gimnazija u Beogradu?

Specijalna odeljenja su ona za koje se polaže dodatni prijemni (pored male mature) pri upisu u srednju Å”kolu. Matematička gimnazija je cela ā€œspecijalnaā€.

1 Like

Što se tiče kategorija, mislim da je najbolje da pročitaŔ u pravilniku (članovi pod 4), jer je tamo najbolje objaŔnjeno, ali suŔtinski, @deki20 i @_Wolf13wolF su u pravu.

Gde radiŔ okružno je najbolje da se konsultujeŔ sa nekim profesorom iz Ŕkole, jer bi svaka Ŕkola trebalo pred takmičenje da dobije dopis od lokalne Ŕkolske uprave gde se održava okružno takmičenje.

Å to se tiče pripreme za takmičenja, dobro je za početak pogledati i vežbati zadatke sa proÅ”lih takmičenja, ali se nadamo da ćemo uskoro na forumu i sajtu objaviti viÅ”e materijala i uputstva takmičarima kako mogu da se spremaju za takmičenja (pročitaj malo forum, već sam pisao o nekim dodatnim sajtovima koji se mogu koristiti).