C++ Editor

Pozdrav,

Interesuje me koji je to najbolji C++ editor? Trenutno koristim Sublime Text 3 i svidja mi se zbog snipeta, crne boje i nekih skracenica. Da li postoji neki bolji, operativni sistem koji koristim je Windows 10, ali ako pravi povecu razliku, spreman sam da predjem na linux.

2 Likes

Zdravo,

Teško je reći koji je najbolji, pošto različiti editori pružaju različite opcije.

Možeš da probaš Visual Studio Code. Veliki broj ljudi njega koristi i kada počneš da koristiš sve njegove funkcionalnosti mislim da ćeš biti zadovoljan.

1 Like

Editor? Vim, naravno :wink:

Ali ako nemaš par meseci viška da se navikavaš na njega, da li si razmišljao o nekom full-fledged IDE-u? Lično koristim CLion, koji je malo “teži” što se resursa tiče u poređenju sa prosečnim IDE-om, ali ima gomilu korisnih stvari i prečica tipa auto-import, refactor svega što možeš da zamisliš, Git integracija i sl. Baziran je na istom kodu kao i IntelliJ, Android Studio, PyCharm tako da ako si ikada njih koristio biće skroz poznato. Imaš na njihovom sajtu trial varijantu, posle možeš da uzmeš student’s license i imaš sva njihova okruženja besplatno dok ne završiš faks.

2 Likes

Brzo pitanje, jel taj students license mogu i pre nego sto pocnem fax ili moram to da cekam?

Možeš i sad, samo ti treba neki dokument, ja sam im slao sliku svedočanstva (može i pečatirana đačka knjižica ili tako nešto).

1 Like

Mogli bi i drugi da napišu koji editor / IDE koriste( a da nije CodeBlocks ili Dev-C++), i šta smatraju da je tom programu prednost

1 Like