Interesuje me koji je to najbolji C++ editor? Trenutno koristim Sublime Text 3 i svidja mi se zbog snipeta, crne boje i nekih skracenica. Da li postoji neki bolji, operativni sistem koji koristim je Windows 10, ali ako pravi povecu razliku, spreman sam da predjem na linux.
Teško je reći koji je najbolji, pošto različiti editori pružaju različite opcije.
Možeš da probaš Visual Studio Code. Veliki broj ljudi njega koristi i kada počneš da koristiš sve njegove funkcionalnosti mislim da ćeš biti zadovoljan.
Ali ako nemaš par meseci viška da se navikavaš na njega, da li si razmišljao o nekom full-fledged IDE-u? Lično koristim CLion, koji je malo “teži” što se resursa tiče u poređenju sa prosečnim IDE-om, ali ima gomilu korisnih stvari i prečica tipa auto-import, refactor svega što možeš da zamisliš, Git integracija i sl. Baziran je na istom kodu kao i IntelliJ, Android Studio, PyCharm tako da ako si ikada njih koristio biće skroz poznato. Imaš na njihovom sajtu trial varijantu, posle možeš da uzmeš student’s license i imaš sva njihova okruženja besplatno dok ne završiš faks.