Biblioteke

na okruznom takmicenju iz srednjih skola nije se moglo koristiti biblioteka #include <bits/stdc++.h>
bar koliko sam mogao videti po ostalim source kodovima takmicara. ali na drzavnom je moglo. moze li neko pojasnjenje oko toga? da li je okruzno takmicenje na neki nacin i test da li znamo osnovne biblioteke ili neki racunari nisu podrzavali ili su bili zakljucani na tu opciju?

Sad sam uradio pretragu po izvornim kodovima takmičara sa okružnog takmičenja prošle godine (grep -r 'bits/stdc++') i koliko mogu da vidim 762 datoteke izvornog koda, kao i 185 takmičara, su koristili tu biblioteku. Jesi li siguran da nije mogla da se koristi na okružnom?

1 Like

Okruzno takmicenje se testira na Petlji, u istom okruzenju kao i kvalifikacije, tako da bi bits/stdc++ trebalo da je podrzan. Moze biti problem sto je organizacija okruznog takmicenja i obezbedjivanje racunara na okruznim komisijama, pa je moguce da su negde “ostale” stare verzije kompajera – svakako bi resenje koje koristi stdc++ radilo.

1 Like

aha hvala mada na racunaru na kom sam ja radio, biblioteka stdc++.h nije radila. sve dok nisam prebacio na klasicne biblioteke.