Biblioteke


#1

na okruznom takmicenju iz srednjih skola nije se moglo koristiti biblioteka #include <bits/stdc++.h>
bar koliko sam mogao videti po ostalim source kodovima takmicara. ali na drzavnom je moglo. moze li neko pojasnjenje oko toga? da li je okruzno takmicenje na neki nacin i test da li znamo osnovne biblioteke ili neki racunari nisu podrzavali ili su bili zakljucani na tu opciju?


#2

Sad sam uradio pretragu po izvornim kodovima takmičara sa okružnog takmičenja prošle godine (grep -r 'bits/stdc++') i koliko mogu da vidim 762 datoteke izvornog koda, kao i 185 takmičara, su koristili tu biblioteku. Jesi li siguran da nije mogla da se koristi na okružnom?


#3

Okruzno takmicenje se testira na Petlji, u istom okruzenju kao i kvalifikacije, tako da bi bits/stdc++ trebalo da je podrzan. Moze biti problem sto je organizacija okruznog takmicenja i obezbedjivanje racunara na okruznim komisijama, pa je moguce da su negde “ostale” stare verzije kompajera – svakako bi resenje koje koristi stdc++ radilo.


#4

aha hvala mada na racunaru na kom sam ja radio, biblioteka stdc++.h nije radila. sve dok nisam prebacio na klasicne biblioteke.